8. tjedan psihologije u Hrvatskoj u Nakladi Slap - uz darove slušačima predavanja

Tjedan psihologije u Nakladi Slap

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na blok predavanja koje održavamo u četvrtak 19.2.2015. povodom 8. tjedna psihologije.

10:00-11:30
Inteligencija – poznato i nepoznato
prof. dr. sc. Krunoslav Matešić

Godine 1994. Herrnstein i Murray objavili su knjigu 'Zvonolika krivulja' ('The Bell Curve'), koja je izazvala neviđene društvene reakcije. Daniel Goleman je uspio plasirati publicistički megahit 'Emocionalna inteligencija – Zašto može biti važnija od IQ-a?'.
Američka psihološka udruga nije mogla ostati samo na jednoj popularno napisanoj knjizi, nego je odgovorila Herrnsteinu i Murrayu člankom UlricaNeissera (Am. Psycho, Feb. 1996), u kojem su bili iznijeti službeni stavovi APA-e o svim problematičnim i kontroverznim pitanjima inteligencije uopće.
Je li učinjen ikakav pomak u ovih dvadeset godina nakon toga ili su se inteligenciji dogodile neke nove, još kontroverznije teme?
Predavanje je posvećeno upravo tim vrućim temama i novim raspravama koje su uzburkale javnost u posljednjih desetak godina.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane građane (ne samo psihologe).

12:00-14:00
Psihodijagnostički instrumenti u praksi
prof. dr. sc. Krunoslav Matešić, dr. sc. Valentina Ružić

I. 'Što, kada i kako'
Odabir testa inteligencije odraz je svrhe u koju se primjenjuje i situacije u kojoj se primjenjuje. U izlaganju je danpregled osnovnih shema i prijedloga modela vezanih uz upotrebu testovainteligencije te karakteristike najčešće korištenih u Hrvatskoj (DAT, Domino, CTI, TN, WISC, NNAT,...).

II. 'Koji, zašto i kada'
Mnoštvo informacija o ličnosti, motivaciji, interesima i osobinama pojedinca koje su ključne za pojedine situacije, poslove, okolnosti može se dobiti pažljivim odabirom upitnika ili inventara. U izlaganju je dan pregled shema, modela i mogućnosti vezanih uz procjenjivanje osobina pojedinaca u različitim okruženjima (BIP, PAI, PAI-A, NEO PI-R, 16 PF,...).

Predavanje je otvoreno za sve psihologe i studente psihologije.

Mjesto održavanja: Centar za edukacije i istraživanja, Naklada Slap, Miramarska cesta 105, Zagreb
Vrijeme održavanja: četvrtak, 19.2.2015.

Predavanja su besplatna, a svi slušači bit će nagrađeni jednim naslovom iz naše ponude biografija.
Prijave primamo do popunjenja mjesta! Prijaviti se možete mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na 01/6313-044.
natrag na vrh ▲
Sub, 01. 10. 2022 05:56