Centar Proventus u 8. tjednu psihologije

Centar Proventus u 8. tjednu psihologije pripremio je, kao i svaku godinu, veoma zanimljivi program:

PONEDJELJAK - Predstavljanje različitih pristupa u terapiji igrom - uvodno predavanje o edukaciji iz "Temelja terapije igrom", 17-18h
Stručnjaci educirani iz područja terapije igrom mogu koristiti igru kako bi bolje upoznali djetetov unutarnji svijet, kako bi mu pomogli izgraditi bolju sliku o sebi te proraditi socio-emocionalne probleme. Igra je djetetov prirodan način komunikacije i upravo ju je zato važno koristiti u prevenciji ili tretmanu poteškoća kod djece. Pristup odrasle osobe djetetovoj igri može se razlikovati ovisno o tome koliko je odrasla osoba u toj igri direktivna ili prepušta vodstvo djetetu te o tome koliko je igra na svjesnoj ili nesvjesnoj djetetovoj razini povezana s njegovom realnošću. Više o pristupima iz područja terapije igrom, o tome koji pristup koristimo u Centru Proventus i koja znanja se dobivaju na edukaciji „Temelji terapije igrom" možete čuti na predavanju 16.2. od 17h u Kružnoj 81. Prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Predavač: Tea Knežević, dipl. psiholog
Mjesto i vrijeme: 16.2. od 17:00, Centar Proventus, Kružna 81, Zagreb

UTORAK, 17.02.2015. Dan otvorenih vrata, 18-20h
U utorak ćemo otvoriti vrata svog novog prostora u Kružnoj ulici 81. Dođite vidjeti naše dvije sobe za terapiju igrom, postavite bilo koja pitanja o terapiji igrom ili pak pitanja o tome kako kod nas funkcionira psihološka procjena, savjetodavni i psihoterapijski proces. Možete saznati kada je dobro odlučiti se za dolazak na terapiju igrom za dijete ili kada doći na individualnu ili partnersku psihoterapiju.
Osim radi ovih ozbiljnih tema, možete doći na kavicu ili čaj te jednostavno se podružiti s nama.

SRIJEDA, 18.02.2015. Igra kao nadopuna dijagnostici, 17-18h
U srijedu 18.02. u Kružnoj 81 imat ćete priliku poslušati prošireno predavanje koje je bilo održano i na godišnjoj konferenciji psihologa u Rovinju. Na predavanju ćemo dati odgovor na pitanje zašto uopće koristiti dječju igru kao nadopunu psihološkoj procjeni, koje su prednosti takve procjene i kako se sve takva procjena može raditi. U skladu s time, predstavit ćemo i nadolazeću trodnevnu edukaciju u organizaciji centra Proventus i same autorice procjene K. Stagnitti "Procjena djetetove simboličke igre" (ChiPPA), koja se održava krajem lipnja u Zagrebu. Imat ćete priliku čuti nešto više o samoj edukaciji te vještinama koje ćete usvojiti njezinim pohađanjem. Prijaviti se možete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Predavač: Maja Bonačić, dipl. psiholog
Mjesto i vrijeme: 18.2. od 17:00, Centar Proventus, Kružna 81, Zagreb

PETAK, 20.02.2015. „Primjena terapije igrom u vrtićkom okruženju", 17-18h
U petak, 20.02.2015. u Kružnoj 81, Tatjana Gjurković će prezentirati program za odgojitelje „Primjena terapije igrom u vrtićkom okruženju". U današnje vrijeme u gotovo svakoj odgojnoj skupini boravi dijete koje ima neku vrstu teškoća. Odgojitelji imaju sve više pitanja oko toga kako postupati s određenom problematikom djece, a posebice kako se postaviti prema roditeljima. Kako se razgovarati s roditeljem koji je izrazito zaštitnički nastrojen prema djetetu? Koja znanja iz terapije igrom možete koristiti u radu s djecom koja su agresivna, koja imaju elemente ADHD-a ili imaju poremećaj iz autističnog spektra? Dođite na predavanje i saznajte odgovore na ova pitanja, kao i mnoga druga koja ćete imati prilike i sami postaviti – poput – da li bi mi ovaj program doista bio koristan u radu? Prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Predavač: Tatjana Gjurković, dipl. psiholog
Mjesto i vrijeme: 20.2. od 17:00, Centar Proventus, Kružna 81, Zagreb

Više o Centru Proventus potražite na www.centarproventus.hr 
natrag na vrh ▲
Pet, 30. 07. 2021 17:01