Priručnik - Veli Jože:To se može - naručite!

Priručnik Veli Jože: To se može!
Autorice: Milica Kesić Kiš i Marlena Plavšić
Recenzentice: Prof. dr. sc. Jasminka Despot Lučanin i izv. prof. art. Ksenija Turčić
Izdavači: Udruga Suncokret - Pula i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Cijena: 120,00 kn
Kontakt za narudzbu: Jasna Šetić Stjepanović Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

Ovaj priručnik zbirka je tematski raznovrsnih likovno-oblikovnih i refleksivnih radionica namijenjenih vođenju grupnoga rada s različitim uzrastom. Sve su radionice provedene s radnim terapeutkinjama i terapeutima iz domova za starije osobe, pa su radionice oblikovane tako da budu prikladne primarno za starije osobe. Opisana je provedba korak po korak, navedeni su potrebni materijali te ponešto i o povijesti likovnih tehnika.

Iz recenzija:

Prof. dr. sc. Jasminka Despot Lučanin, psihologinja:
Priručnik je društveno relevantan, s obzirom na povećanje starije populacije koja ima pravo na kvalitetan život, ali i radi unaprjeđenja obrazovanja stručnjaka koji će im pomagati da to ostvare bar u nekom dijelu života. Sličnih tekstova o ovoj temi na hrvatskom jeziku i oblikovanih na ovako kvalitetan i kreativan način nema. Dobro metodički i didaktički oblikovan, ovaj visokoškolski priručnik namijenjen je za nastavne aktivnosti, ali i primjeni u praktičnom stručnom radu. Iako se radi o stručnom tekstu, on se u velikoj mjeri temelji na znanstvenim spoznajama iz područja likovne umjetnosti i pedagogije te psihologije.

Izv. prof. art. Ksenija Turčić, mag. slikarstva:
S obzirom na do sada nedovoljno pokriveno područje rada sa skupinama starijih korisnika, a u dosadašnjoj su se praksi radionice često provodile bez priručnika ili relevantne stručne literature, ovaj je priručnik značajan doprinos u specifičnom polju radioničkog likovnog rada s tom populacijom. Priručnik karakterizira originalni pristup sadržaju i opisu provođenja radionica, i on je spreman za jednostavno i učinkovito korištenje.
natrag na vrh ▲
Pet, 19. 04. 2024 14:18