25. GKHP - pozdrav i dobrodošlica predsjednika OO-a - dr. Dario Vučenović

Poštovane kolegice i kolege,

kao predsjednik Organizacijskog odbora jubilarne, 25. GODIŠNJE KONFERENCIJE HRVATSKIH PSIHOLOGA, pozdravljam vas ispred Društva psihologa Zadar, antičke Jadere, grada koji je star preko tri tisućljeća i ubraja se među najstarije gradove u Europi, a od ove godine nosi i zavidnu titulu najbolje europske destinacije. Stoga nije neobično da se mnogi turisti, posjetitelji i gosti na prvi pogled zaljube u grad koji svojom jedinstvenom kombinacijom kulturne i povijesne vrijednosti te modernog, mladenačkog duha svake godine privuče tisuće posjetitelja iz svih krajeva svijeta.

Oni dolaze kako bi uživali u istraživanju gradskih zidina i uličica, poslušali simfoniju koju proizvode slavne morske orgulje te pozdravili sunce u njegovom, po nekima, najljepšem zalasku ikad viđenom. Nedaleko od orgulja, nalazi se crkva Sv. Donata, simbol predromaničke gradnje 9. stoljeća. Samo par minuta udaljeno, smjestilo se i zadarsko Sveučilište, najstarije u Hrvatskoj, budući da se u kontekstu visokoškolskog obrazovanja spominje još davne 1396. godine. Uz brojna povijesna zdanja i spomenike, koji su smješteni na zadarskom poluotoku, Zadar slovi i za jedan od najromantičnijih gradova, možda upravo zbog svoje energije, mirnoće, odličnih šetačkih ruta, brojnih plaža i prirodnih ljepota. No taj sud prepuštam Vama, dragi gosti.

Ovogodišnja tema ljudskih prava, po mnogočemu je iskorak (ili bar napredak) u našim profesionalnim interesima i djelovanju. To je područje u kojem, možda više nego ikad prije, kao struka možemo dati društveni doprinos i utjecati na promjene koje ne ostaju samo na brojkama i na papiru, već u ljudskoj svijesti. Sve što znamo o budućnosti jest da će biti drugačija, stoga vas pozivam da iskoristite trenutak i prijavite se na Konferenciju kako bi zajedno uživali i prepustili se duhu Zadra.

Vidimo se u Zadru!

Dario Vučenović

predsjednik Organizacijskog odbora 25.GKHP
natrag na vrh ▲
Sub, 01. 10. 2022 07:40