Suvremeni pristupi mjerenju ličnosti u organizacijske svrhe - najava radionice

Radionica „Suvremeni pristupi mjerenju ličnosti u organizacijske svrhe“

Cilj ove radionice je upoznati polaznike s najnovijim trendovima u procjeni ličnosti u organizacijske svrhe. U prvom dijelu radionice predavači će općenito opisati važnost mjerenja ličnosti u psihologiji rada i organizacijskoj psihologiji te problemima koji se vežu uz klasične, upitničke metode.

U drugom dijelu radionice, predstavit ćemo dvije nove paradigme za procjenu ličnosti koje su razvijene u sklopu projekta „Implicitna ličnost i radno ponašanje“ Hrvatske zaklade za znanost (voditelj izv. prof. dr. Z. Galić). Prvu skupinu testova čine testovi uvjetovanog rezoniranja prema kojima je ličnost moguće izmjeriti posebno dizajniranim zadacima induktivnog rezoniranja. Druga vrstu predstavljaju testovi ličnosti razvijeni u okviru paradigme Testova implicitnih asocijacija prema kojima je aspekte ličnosti moguće zahvatiti računalno prezentiranim zadatkom izbornog vremena reakcije.

Za vrijeme radionice predavači će polaznicima objasniti teoriju u pozadini ove dvije metodologije mjerenja ličnosti, demonstrirati testove i način njihovog bodovanja te će zajedno s polaznicima raspraviti mogućnosti primjene ovih testova u organizacijskoj praksi.

Predavači:

Dr. sc. Zvonimir Galić, izv. prof.

Dr. sc. Maja Parmač Kovačić, doc.

Mitja Ružojčić, doktorand

Datum održavanja: 26. rujna 2017. (17.00 do 19.30h)

Mjesto održavanja: Filozofski fakultet (dvorana A-103)

Broj polaznika: 25

Prijave: Zainteresirani za radionicu trebaju se javiti na mail Mitji Ružojčiću na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 15. rujna 2017.

Prisustvovanje radionici je besplatno.

O predavačima:

Zvonimir Galić izvanredni je profesor na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Osim doktorskog studija, znanja iz psihologije rada i organizacijske psihologije stjecao stručnim usavršavanjima na vodećim svjetskim institucijama u tom području kao što su Purdue University i the Pennsylvania State University.

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu trenutačno održava nastavu iz psihologije rada i organizacijske psihologije na preddiplomskom, diplomskom i doktorskom studiju psihologije. Jedan je od osnivača Interdisciplinarnog poslijediplomskog sveučilišnog studija Upravljanje ljudskim potencijalima i nositelj kolegija Psihologija rada i sporta na poslijediplomskom studiju Medicine rada i sporta pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Objavio je tridesetak znanstvenih i stručnih radova u međunarodnim i domaćim časopisima. Član je European Association for Work and Organizational Psychology i Society for Industrial and Organizational Psychology.

Maja Parmač Kovačić docentica je na Odjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Na preddiplomskom i diplomskom studiju Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu sudjeluje u izvođenju nastave iz kolegija vezanih uz psihologiju rada i ergonomiju (Uvod u psihologiju rada, Motivacija i radno ponašanje, Odabir i razvoj osoblja, Ergonomijska psihologija) te je nositelj kolegija Osnove psihologije u upravljanju ljudskim potencijalima na Interdisciplinarnom poslijediplomskom sveučilišnom studiju Upravljanje ljudskim potencijalima.

Središnji istraživački interes vezan joj je uz procjenjivanje ličnosti i socijalno poželjno odgovaranje u upitnicima ličnosti, a do sada je u tom području objavila desetak znanstvenih i stručnih radova u uglednim domaćim i međunarodnim časopisima, konstruirala i adaptirala veći broj mjernih instrumenata te sudjelovala s dvadesetak priopćenja na domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima. Član je čelništva Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva te European Association of Work and Organizational Psychology.

Mitja Ružojčić je asistent na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i student poslijediplomskog doktorskog studija psihologije. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu sudjelovao je u održavanju nastave iz psihologije rada i organizacijske psihologije na diplomskom studiju psihologije. Tijekom studija i radne karijere sudjelovao je u nekoliko istraživačkih projekata. Također, rezultate svojih istraživanja izlagao je na nizu međunarodnih znanstvenih konferencija te je objavljivani autor u međunarodno recenziranom časopisu. Član je European Association for Work and Organizational Psychology.
natrag na vrh ▲
Sub, 18. 09. 2021 06:54