Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju - najava sastanka 15.11.2017.

Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju poziva svoje članstvo na sastanak i stručno predavanje u srijedu 15.11.2017. godine u 17.30 sati u predavaonici A 203 Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3.
Dnevni red:
1. Stručno predavanje kolege Bulat Hrvoja "Što sve može za Vas učiniti ONA - People Analytics metoda za ispitivanje suradnje u tvrtkama“
2. Najava 11.Tjedna psihologije u Hrvatskoj u veljači 2018.godine
3. Razno

Kratak sadržaj predavanja:
Za metodu Organizational Network Analysis (ONA) Bersin by Delloite (2016.) predviđa se da će uskoro postati standardan HR alat.
ONA se koristi kao alat za Knowledge Management, Change Management i Talent Management aktivnosti, a ujedno (prema MIT Sloan Managament Review, 2010.) dovodi do smanjenja troškova, povećanja produktivnosti zaposlenika i poticanja inovacija.
Predavač će govoriti:
1. Zašto je tvrtkama sve više važno upravljati suradnjom?
2. O osnovnim pojmovima pri ispitivanju suradnje
3. Upotreba i koristi ONA metode
Hrvoje Bulat diplomirao je psihologiju 2005. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, otkada i radi u Zagrebačkoj banci. Ondje je tijekom 8 godina u nagrađivanom HR odjelu stekao znatno iskustvo u području selekcije, upravljanja talentima i drugim vidovima razvoja zaposlenika. Zadnje 4 godine radi u strateškoj organizacijskoj jedinici Banke gdje sudjeluje u unapređenju poslovanja s individualnim klijentima. Uz posao u Banci, odnedavno je direktor tvrtke Idealna suradnja, koja prva našem tržištu nudi Organizational Network Analysis (ONA), People Analytics metodu za ispitivanje i upravljanje suradnjom u tvrtkama. Suosnivačica Idealne suradnje je dr.sc. Srebrenka Letina, autorica prvog doktorata u Hrvatskoj o cjelovitim društvenim (komunikacijskim) mrežama, te prve hrvatske sveučilišne knjige iz ovog, u inozemstvu sve više korištenog pristupa. Trenutno je u postupku stjecanja drugog doktorata iz područja mrežnih znanosti, na Central European University u Budimpešti, gdje ovih dana počinje raditi dio vremena i za Mađarsku Akademiju Znanosti.
Sastanak Sekcije članovima HPD-a s uredno podmirenom članarinom za 2017. godinu prisustvovanje predavanju bodovati će se prema Pravilniku za stručno usavršavanje HPK.
Tanja Prekodravac, prof. psihologije
Pročelnica Sekcije za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju
natrag na vrh ▲
Čet, 26. 11. 2020 18:32