Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju - u 11. Tjednu psihologije

Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju poziva svoje članstvo i sve zainteresirane na stručna predavanja u sklopu 11.tjedna psihologije u Hrvatskoj. 

Tema: Upravljanje talentima
Vrijeme: srijeda 21.02.2018. godine u 17:30-19:00 sati
Mjesto: predavaonica A229 Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3
Predavačica: Ana Marušić, mag. psihologije, Atlantic grupa
Sadržaj: Upravljanje karijerama zaposlenika veliki je izazov u vremenu brzih promjena, kako s aspekta radne populacije, tako i s aspekta razvoja, širenja i promjena u samom poslovanju. Stoga, osim razvoja i implementacije modela i procesa na kojima temeljimo pribavljanje, regrutiranje, razvoj i zadržavanje zaposlenika, iznimnu pažnju posvećujemo pravovremenom detektiranju i razvoju aktualnih i budućih kompanijskih lidera. Ključni proces koji nam u tome pomaže je sustav upravljanja talentima koji smo u Atlantic grupi implementirali 2009. godine i koji je od tada doživio brojne promjene, no kontinuirano odlično prihvaćen od strane svih razina zaposlenika.
O predavačici: Ana Marušić je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje se dodatno usavršavala u području organizacijske psihologije u sklopu poslijediplomskog studija. Ima više od šesnaest godina iskustva u području upravljanja ljudskim resursima, uz odlično poznavanje poslovanja u FMCG okruženju te proizvodnim kompanijama. Uz razvoj HR funkcija, razvija se i osobno, ponajviše kroz poslove tranzicije i transformacije funkcije ljudskih resursa u procesima akvizicija i spajanja kompanija te vođenju timova i HR projekata na lokalnoj i korporativnoj razini. Pokretana je vrijednostima vezanim uz humanistički pristup rješavanju poslovnih izazova te konceptom cjeloživotnog učenja. Prethodna iskustva stjecala je u području marketinga te na početku karijere na različitim poslovima u sklopu Hrvatske radio televizije. Trenutno je na poziciji Regionalnog HR direktora i starijeg HR poslovnog partnera u Atlantic Grupi.

Tema: Uloga psihologa u digitalnom dobu – u kontekstu Human Resources Managementa
Vrijeme: četvrtak 22.02.2018. godine u 17:30-19:00 sati
Mjesto: predavaonica A229 Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3
Predavačica: Tanja Prekodravac, prof. psihologije, SELECTIO
Sadržaj: Novi izazov za organizacije je digitalizacija poslovanja i usluga te da zadovolje digitalno pametnu radnu snagu i u tom procesu ubrzaju produktivnost i agilnost. Interaktivno predavanje dat će pregled područja na koja se reflektira 4. industrijska revolucija i staviti fokus na ulogu psihologa u vremenu 4. industrijske revolucije i u promjenama koje su njome potaknute i koje već jesu došle u Hrvatsku, kao dijelu globalnog sustava.
Tehnološka revolucija iz temelja mijenjai način na koji surađujemo jedni s drugima, naše radno okruženje, tvrtke, globalnu komunikaciju, produkciju i dijeljenje znanja/učenje i sve vrste industrija - big data, umjetna inteligencija (Artificial intelligence - AI), robotika, internet stvari (Internet of Things - IoT). Nema područja koje neće biti snažno zahvaćeno ovim promjenama: poslovno upravljanje, zdravstvo, energetika, transport, uslužna djelatnost, intelektualne usluge i dr. Po opsegu, dubini i složenosti, transformacija će biti vrlo velika.
Novo digitalno doba promijenit će tržište rada te će mnogi poslovi biti „delegirani“ robotima i umjetnoj inteligenciji. Kako se digitalno doba reflektira na HR procese – R&S, učenje i razvoj zaposlenika, na organizacijsku kulturu i dr.?
Cilj interaktivnog predavanja je predstaviti trenutno vidljiv domet i utjecaj promjena koje nam nosi digitalno doba u našoj sredini i koja je tu uloga psihologa – proaktivna, reaktivna ili? Ovo je trenutak za propitivanje samih psihologa o tome.
O predavačici: Tanja Prekodravac je psihologica s višegodišnjim iskustvom u području HR konzaltinga, upravljanja ljudskim resursima i obrazovanja odraslih. Od 2006. godine dio je tima Grupe SELECTIO, gdje trenutno radi na poziciji Direktorice organizacijskog dizajna i razvoja. Radila je na nizu projekata u području HR konzaltinga za tvrke, outplacementa i karijernog savjetovanja, edukacija zaposlenika te sudjelovala u provođenju savjetodavnog rada s mladima i odraslima vezanim uz teme zapošljavanja, razvoja i soft skills-a. Prošla je postdiplomsku edukaciju iz Gestalt psihoterapije, body terapije i dramskih tehnika. Piše članke i publikacije, predavač je u sklopu SELECTIO HR Akademije te na konferencijama iz područja upravljanja ljudskim resursima kao i gostujući predavač na Ekonomskom fakultetu, Hrvatskim studijima i Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u sklopu Odsjeka za psihologiju. Pročelnica je Sekcije za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju u sklopu Hrvatskog psihološkog društva.
natrag na vrh ▲
Pet, 24. 05. 2024 03:45