Siniša Brlas, koautor je publikacije o velikom istraživanju među mladima

Kolega Siniša Brlas, psiholog u u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije koautor je upravo objavljene publikacije pod nazivom „Istraživanje o pušenju, alkoholu, kockanju, drogama i slobodnom vremenu među učenicima u Virovitičko-podravskoj županiji".
Publikacija je ustvari izvješće o jednom od najopsežnijih i najsustavnijih istraživanja koje je među mladima provedeno u nekoj županiji u Republici Hrvatskoj. Istraživanje je trajalo jedno desetljeće, provedeno je u školama u Virovitičko-podravskoj županiji i obuhvaća reprezentativan uzorak ispitanih učenica i učenika (njih ukupno 15.381 u razdoblju od školske godine 2004./2005. do školske godine 2013./2014.).
Statistička obrada podataka iz ovoga istraživanja provedena je pod stručnim vodstvom kolege psihologa prof. dr. sc. Josipa Burušića. Izdavač publikacije je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije. Autori cjelokupnog istraživačkog koncepta i ove publikacije su prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, profesor Siniša Brlas i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped..
Veliki značaj ovoga istraživanja pokazuje i to što je publikacija predstavljena na visokoj stručnoj razini na dva mjesta istoga dana (11. ožujka 2014.); prvo na regionalnom skupu u Osijeku, a kasnije toga dana i na drugom stručnom skupu koji je održan u Virovitici.
Kolega Brlas i ovime dokazuje kako stručnim naporima i entuzijazmom psiholozi mogu dati važan doprinos zaštiti mladih od rizika kojima su izloženi tijekom njihova rasta i razvoja.
Publikacija se u elektronskom obliku može preuzeti na www.zzjzvpz.hr .

natrag na vrh ▲
Pet, 19. 04. 2024 15:01