Pružanje psihosocijalne podrške učenicima-migrantima u obrazovnom sustavu - poziv na dvodnevni trening

Kao posljedica izbjegličke krize u RH porastao je broj djece migranata. U hrvatskim školama je sve više upisane djece koja su stigla izdaleka, proživjela tegobna iskustva, dolaze iz različitih kultura i ne govore dobro hrvatski jezik. Realno možemo očekivati da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.
Pravo na obrazovanje djece migranata je neupitno, a raditi s djevojčicama i dječacima migrantima može biti vrlo zahtjevno učiteljima i nastavnicima koji se do sada nisu sretali s ovom učeničkom populacijom. Pomoći im integrirati ih u život škole zahtijeva dodatna znanja i vještine koje školsko osoblje najčešće nije imalo prilike ranije steći.
U okviru projekta IPA 2012 „Potpora provedbi politike za integraciju migranata“ čiji je korisnik Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, a provodi se u suradnji tvrtke WYG savjetovanje d.o.o. i TECHED savjetodavne usluge d.o.o. Zagreb, organizirat će se dva dvodnevna treninga trenera na temu „Pružanje psihosocijalne podrške učenicima-migrantima u obrazovnom sustavu“.
Iz tog razloga pozivamo stručne službe OŠ s područja Republike Hrvatske na prijavu za jedan od dva treninga trenera koji će se provoditi 27. i 28. rujna 2017. godine u Rijeci te 4. i 5. listopada 2017. godine u Osijeku. Tijekom dvodnevnih treninga trenera sudionicima će biti osigurani svi potrebni radni materijali, osvježenje i ručak. Organizator (WYG savjetovanje d.o.o.) pokriva putne troškove (isključivo troškove javnog prijevoza za sudionike koji su udaljeni od Rijeke ili Osijeka više od 50 km ili im sredstva javnog prijevoza ne omogućuju pravodobno sudjelovanje na treningu) te troškove smještaja (2 noćenja u polupansionskom smještaju u Grand hotelu Bonavia u Rijeci i hotelu Osijek u Osijeku)
Prijave za sudjelovanje na treninzima su u tijeku, a prijaviti se možete do 15.09.2017. godine za trening u Rijeci te do 20.09.2017. godine za trening u Osijeku na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Treninge vode vrsni stručnjaci s velikim iskustvom u području psihosocijalne podrške učenicima i učenicima-migrantima a koncipirani su kao mjesto susreta školskih stručnjaka i razmjene dobre prakse, kao i prilike za usvajanje potrebnih znanja i vještina za rad s ovom iznimno osjetljivom učeničkom populacijom.
natrag na vrh ▲
Čet, 07. 07. 2022 00:10