Iskustva posvojenja iz pozicije djeteta - najave ciklusa pričaonica

ADOPTA započinje ciklus Pričaonica - susreta posvojitelja i ostalih zanteresiranih osoba, na kojima, uz predavanja na određene teme, sudionici u osobnom i izravnom kontaktu mogu postavljati pitanja, podijeliti svoja iskustva i pružiti/tražiti potporu od drugih na temu posvojenja, učiti i družiti se.

ADOPTINA TEMATSKA PRIČAONICA : ISKUSTVA POSVOJENJA IZ POZICIJE DJETETA (doc. dr.sc. Snježana Sekušak Galešev i gošća - posvojena odrasla osoba)

KADA: ČETVRTAK 6.2.2014. OD 20:00-22:00 SATA

GDJE: FAKULTET ELEKTORTEHINKE I RAČUNARSTVA, SIVA VIJEĆNICA KONGRESNOG CENTRA, Unska 3, 10000 Zagreb

Kroz razgovor s posvojenom osobom imat ćemo priliku čuti kako izgleda posvojenje i specifični problemi koje ono donosi tijekom odrastanja s pozicije djeteta.

U nastavku, kroz predavanje i razgovor s doc. dr. sc. Snježanom Sekušak Galešev doznat ćemo kako pružiti podršku posvojenoj djeci i njihovim specifičnim potrebama. Naime, posvojena djeca ulaskom u novu obitelj donose sva svoja dosadašnja životna iskustva te svoju genetsku osobitost, što je bitno različito od odrastanja u biološkoj obitelji. Takva osobna povijest pred posvojeno dijete, ali i novu obitelj, postavlja izazove koji su često djetetu preteški, pa se javljaju poteškoće u emocionalnom razvoju, doživljavanju i ponašanju koje zahtijevaju dodatnu psihološku podršku ali i savjetovanje i podršku roditelja. Kod djece s razvojnim poteškoćama simptomi se često ne prepoznaju jer se pripisuju poteškoćama u ponašanju zbog nepovoljnih uvjeta odrastanja, što onemogućuje pravovremeno djelovanje. Zbog toga potpora posvojenom djetetu treba ovisiti o njegovim specifičnim potrebama.

Tematske pričaonice su namijenjene članovima Adopte i ostalim zainteresiranim osobama.

RADI OGRANIČENOG BROJA MJESTA, MOLIMO POTVRDITE DOLAZAK NA INFO[at]ADOPTA.HR

Izvor:PSIHOPORTAL

natrag na vrh ▲
Pon, 29. 11. 2021 10:16