68. kongres psihologa Srbije - u online formatu

Drage kolegice i kolege,

U skladu s velikom željom da se naša profesionalna razmjena i kontakti održe usprkos nepovoljnim okolnostima koje nameće pandemija, Društvo psihologa Srbije organizirat će svoj 68. znanstveno-stručni skup 27–28. studenog ove godine u onlinw formatu. U ime programskog odbora tog skupa, ovim putem vas najsrdačnije pozivamo da iskoristite priliku za nešto drugačije – ali ne manje dragocjene – susrete sa kolegama iz zemlje i regije i da sudjelujete u 68. Kongresu psihologa Srbije.
Polazeći od toga da neki od ranije najavljenih sadržaja nisu izgubili svoju aktualnost, želimo vam i u novom terminu i formatu Kongresa ponuditi mogućnost da se informirate i pokažete svoja mišljenja o psihološkim temama široke važnosti i dalekosežnog značaja, kao što su organizacija opće mature, digitalno nasilje među decom i mladima, te reguliranje rada kliničkih psihologa (u vezi sa polaganjem državnog ispita i obveznim stažiranjem). Povrh toga, želimo da Kongres ide sasvim ukorak s vremenom i da ga iskoristimo kao priliku za razmjenu iskustava koja se tiču psihološke djelatnosti i psihičkog funkcioniranja u nesvakidašnjoj situaciji koja nas je zadesila tijekom ove godine. U tom smislu, posebno vas pozivamo da doprinesete radovima koji se osvrću na jednu od sljedećih tema:
• Psihološka podrška i intervencije u kriznoj situaciji izazvanoj širenjem korona-virusa SARS-CoV-2, odnosno pojavom oboljenja COVID 19;
• Kognitivne, emocionalne i bihevioralne reakcije stanovništva na aktualnu pandemiju;
• Prilagođavanja procesa rada i, naročito, obrazovnih procesa, na okolnosti pandemije i psihološke implikacije tih promjena (npr. masovnog prelaska na online komunikaciju, rad na daljinu i dr).

Usprkos tome što će se odvijati online, Kongres nudi više različitih mogućnost da podijelite svoja znanja i iskustva s kolegama, i to putem usmenih priopćenja, simpozija, okruglih stolova, radionica, te sastanaka sekcija. Nadamo se da ćete iskoristiti jedan od ponuđenih oblika sudjelovanja i do 6. studenog 2020. prijaviti svoj rad za 68. Kongres psihologa,

Do susreta na Kongresu, srdačno vas pozdravljamo,

Ana Altaras Dimitrijević i Darko Hinić
dopredsjednici Programskog odbora 68. Kongresa psihologa

68. kongres psihologa Srbije
natrag na vrh ▲
Ned, 20. 06. 2021 02:55