30GKHP - Dobrodošlica i uvodna riječ predsjednika Hrvatskog psihološkog društva

U godini kada hrvatska psihološka zajednica obilježava tri značajne obljetnice – 70 godina od osnivanja Hrvatskog psihološkog društva, 20 godina od donošenja Zakona o psihološkoj djelatnosti i jubilarnu 30. godišnju konferenciju, posebno je zadovoljstvo pozvati vas na ovogodišnju konferenciju hrvatskih psihologa (30GKHP) s međunarodnim sudjelovanjem koja će se održati u Zagrebu (Kongresni centar Hotela Antunović) od 8. do 11. studenoga 2023. godine. Središnja tema ove konferencije je „Uloga i doprinos psihologije u održivoj zajednici“.

Bilo da se radi o kolegicama i kolegama iz znanstvene zajednice, bilo psiholozima i psihologinjama u praksi, već dulje vrijeme smo pred posebnim izazovima, traženjima ali i pred pozivom da doprinesemo rješavanju niza problema s kojima se pojedinci i društvo suočavaju. Ovu godišnju konferenciju iskoristit ćemo za razmjenu ideja, zajedničko razmišljanje i učenje jedni od drugih. Psihologija kao znanost i praksa utemeljena na dokazima želi dati važan doprinos rješavanju niza aktualnih problema. Radeći zajedno na rješavanju niza situacija s kojima se svakodnevno suočavamo – porast nasilja u društvu, naročito među mlađom populacijom, nepovoljni i diskriminirani položaj pojedinaca i skupina temeljen na više kriterija i različitim kriznim situacijama koje prolazimo, nestabilni i promijenjeni sustavi vrijednosti, okupit ćemo se kako bismo razgovarali o tome kako psihologija može doprinijeti održivosti u zajednici.

Ova 30. godišnja konferencija, kao i Zagreb, grad u kojem se održava, prihvaća različitost, inkluziju i mogućnosti za sve. Bit će to izvrsna prilika za kolegice i kolege da se okupe i prodube postojeće odnose te ostvare nove kontakte i suradnje. Konferencije su oduvijek bile središnji godišnji skupovi psihologinja i psihologa te mjesta druženja i susreta kolega i prijatelja.

Dobrodošli u Zagreb, dobrodošli na jubilarnu 30. godišnju konferenciju hrvatskih psihologa!

Josip Lopižić, predsjednik Hrvatskog psihološkog društva
natrag na vrh ▲
Pet, 24. 05. 2024 03:29