Studentska sekcija HPD-a Psihomnia - aktivna na 6. Psihoziju

Psihozij je međunarodni kongres studenata psihologije koji se je od 18. do 20. svibnja ove godine održao šesti put. Kao i svaki puta do sada, organizatori kongresa su volonteri Kluba studenata psihologije STUP s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Volonteri su zadnjih šest mjeseci neumorno radili kako bi predavačima i sudionicima (kojih je ove godine bilo oko 500!) pružili savršeni doživljaj. Tako su sudionici mogli vidjeti pet plenarnih predavanja eminentnih stručnjaka iz područja psihologije i sociologije s temama odnosa psihologa s medijima, ličnosti psihoterapeuta, nasilja nad ženama, komunikacije u ljubavnim odnosima te stanja obrazovnog sustava u Hrvatskoj). Uz to su bile organizirane radionice koje su također pokrivale široki spektar tema od organizacijske psihologije, statistike i metodologije te rada na sebi.
No, najviše su, kao i uvijek, oduševili studenti koji su predstavljali vlastite istraživačke i pregledne radove. Organizirane su sekcije kliničke, socijalne, opće i razvojne psihologije kao i poster sekcija gdje smo mogli čuti i vidjeti kako se studenti snalaze u znanstvenim vodama. Osim svega toga, ove godine je uveden i novitet u vidu predstavljanja udruga i tvrtki kroz Sajam udruga i tvrtki kojim se predstavio i praktični aspekt psihologije. Ove je godine sudjelovalo sveukupno 6 udruga i tvrtki, no dojmovi su pozitivni te se na idućem Psihoziju očekuje rast broja udruga i tvrtki.
Također, studenti su pokazali svoju proaktivnost i sudjelovanje u drugim područjima pa je tako bio predstavljen časopis STUP-a Psyche koji ove godine izlazi prvi puta, kao i Studentska sekcija HPD-a Psihomnia. Studentsku sekciju HPD-a Psihomniu predstavili su pročelnik Mateo Štrbić i njegov zamjenik Sandro Krašić. Na predstavljanju su govorili o tome što je Psihomnia i kako je ona nastala, ali i kojim projektima se njeni članovi bave, poput Studentske ljetne škole HPD-a u Zadru i projekta za psihoterapiju ''Tu za tebe''. Na kraju su objasnili proces učlanjivanja te koje sve pogodnosti članovi imaju. Svi studenti su pozvani da se učlane i doprinesu radu Psihomnie.

Sandro Krašić, dopročelnik Studentske sekcije HPD-a
natrag na vrh ▲
Pet, 26. 02. 2021 17:50