Hrvatski studenti psihologije sudjelovali na 32. EFPSA kongresu na Malti

Na prekrasnoj se Malti, od 22. do 29. travnja, održao 32. EFPSA kongres na kojemu su sudjelovali i studenti psihologije iz cijele Hrvatske. Tema je bila Istraživanje ličnosti i individualne razlike, a oko tristotinjak studenata iz cijele Europe imalo je priliku prisustvovati raznim predavanjima i radionicama na temu. Na kongresu se ujedno ispunjava i cilj izgradnje jake, međukulturalne mreže, obogaćuje se znanje te se pruža sudionicima novo iskustvo, kako profesionalno tako i osobno. Također, kongres označava kraj mandata radne zajednice EFPSA-e za prošlu godinu i izbor kandiddata za novi mandat.
Jako smo ponosni što se ove godine mnogo studenata iz Hrvatske uspješno uključilo u radnu zajednicu EFPSA-e kroz različite pozicije. Tako se u glavnom odboru EFPSA-e, kao nova predsjednica cijele organizacije, našla kolegica Tea Jermaniš iz Rijeke, dok je glavna tajnica Marija Lugarić koja je trenutačno na diplomskom studiju u Engleskoj. Naši kolege nalaze se i na pozicijama unutar financijskog tima, tima za studentske razmjene, tima za marketing i raznih drugih.
Ovaj kongres bio je vrlo važan za studente psihologije u Hrvatskoj zato što se na njemu službeno jednoglasno izglasala novoosnovana Studentska sekcija HPD-a Psihomnia kao jedna od članica federacije čime se osigurala daljnja suradnja s EFPSA-om. Uz to se organizacijski tim iz Hrvatske prijavio za organizaciju 34. EFPSA kongresa kako bi doveli jedan takav veliki događaj u Hrvatsku, ali je nakon napetog glasovanja ipak izglasana Irska kao domaćin kongresa za 2020.godiniu. Sljedeće će godine biti sljedeća prilika za prijavu. Nadalje, započeti su pregovori s organizacijom studenata psihologije u Španjolskoj za razmjenu studenata s Bon Voyague timom koji djeluje unutar Feniksa kao studentske udruge Hrvatskih studija dok su studenti iz Rijeke imali priliku uživo dalje dogovarati razmjenu sa studentima iz Ujedinjenog Kraljevstva koja je već i prije kongresa bila pokrenuta. Tako je prošao najveći EFPSA događaj u godini kojemu su i naši marljivi studenti doprinjeli te se vratili doma bogatiji za jedno veliko iskustvo.

Josipa Šimac
natrag na vrh ▲
Ned, 11. 04. 2021 23:49