Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju - najava sastanka 23.11.2016

Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju poziva svoje članstvo i sve zainteresirane na sastanak i stručno predavanje u srijedu 23.11.2016. godine u 18.00 sati u predavaonici A 203 Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3.

Dnevni red:

1. Izvještaj s 24. godišnje konferencije hrvatskih psihologa s međunarodnim sudjelovanjem u Opatiji od 9.-12.11.2016. – angazman Sekcije na konferenciji.

2. Stručno predavanje „Imamo li metar za HR procese“.

Kratak sadržaj predavanja:

Diže li vam se kosa na glavi na spomen standarda ili vas oni smiruju i daju vam sigurnost? Može li se posao u ljudskim potencijalima standardizirati? Što znači najbolja praksa u ljudskim potencijalima i tko ju i kako može odrediti? Kako nam standardi mogu pomoći da primičemo našu struku? Kad nam standardi odmažu?

Globalno postoji više metodologija koje promiču standarde, odnosno najbolje prakse u ljudskim potencijalima i koje ujedno i služe kao alat za mjerenje koji je stupanj razvoja procesa funkcije ljudskih potencijala. Možda ste čuli za Investors in People, TOP Employer, ISO, Certifikat Poslodavac Partner. Pridružite nam se u istraživanju koji su to ključni HR procesi u organizaciji prema rezultatima istraživanja, kako izgledaju razvijeni sustavi u ljudskim resursima i što oni rade bolje od drugih, što možemo dobiti, a što izgubiti standardizacijom procesa, kako kreirati standard za neki proces, što su njegovi ključni elementi i kako mjeriti stupanj razvoja HR procesa.

Predavačice:

Ana Miletić zaposlenica je SELECTIO Grupe od 2008. godine te trenutno obnaša funkciju Direktorice strateškog savjetovanja. Uključena je u vrednovanje izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima nekih od trenutno najuspješnijih organizacija u Hrvatskoj. Osim uvida u procese upravljanja ljudskim resursima i benchmark preko 80 organizacija, podržava organizacije u razvoju i implementaciji najboljih HR praksi. Specijalizirala se u područjima HR strategije, upravljanja talentima, employer brandinga, upravljanja učinkom, upravljanja kompetencijama, organizacijske kulture i angažiranosti zaposlenika. Uključena je u istraživački rad te predaje na konferencijama, seminarima i radionicama o temama vezanim uz upravljanje ljudskim resursima, razvoj leadershipa, timski rad i komunikacijske vještine. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu nakon čega se nastavila usavršavati u području ljudskih resursa te je pri završetku edukacije iz gestalt psihoterapijskog pravca.

Martina Kessler diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te posjeduje sedam godina radnog iskustva u području upravljanja ljudskim resursima u sklopu SELECTIO Grupe. Kroz svoj rad na projektu Certifikat Poslodavac Partner kao koordinatorica i voditeljica projekta, stekla je široko iskustvo u savjetovanju koje svakodnevno primjenjuje u procesima vrednovanja izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima. U posljednje četiri godine sudjelovala je u više od 50 procesa certificiranja organizacija, uglavnom u srednjim i velikim hrvatskim tvrtkama iz različitih industrija te stekla dubinsko razumijevanje trenutnog stanja razvoja funkcije upravljanja ljudskim resursima u Hrvatskoj. Osim toga, kroz rad na različitim konzultantskim projektima stekla je bogato iskustvo u primjeni programa za razvoj funkcije ljudskih resursa.
natrag na vrh ▲
Pon, 11. 12. 2023 12:56