Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije provodi projekt za mlade

U siječnju 2022. započela je provedba projekta „Socioemocionalni reStart – projekt prevencije i zaštite mentalnog zdravlja mladih“. Projekt provodi Društvo psihologa Sisačko-moslavčke županije u partnerstvu sa Ekonomskom školom Sisak i Strukovnom školom Sisak.
Projekt je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, za osnaživanje mladih s područja pogođenih potresom. Cilj projekta je očuvanje mentalnog zdravlja mladih kroz neposredan edukativni i tretmanski rad s mladima u područjima pogođenim potresom, članovima njihove obitelji i neposrednog socijalnog okruženja.
Nakon projektnih sastanaka s partnerima, održavanja informativnih roditeljskih sastanaka, prikupljanja suglasnosti roditelja učenika i provedbe screeninga sa učenicima počela je i provedba edukacija mladih. Edukacije se održavaju svaka 2 tjedna u Ekonomskoj školi Sisak i Strukovnoj školi Sisak te će se održati ukupno 6 takvih edukacija u svakoj školi. Teme edukacija će biti odgovornost, upravljanja emocijama, komunikacija i odnosi, očuvanje mentalnog zdravlja, stres te traženja pomoći. Izvoditelj prvog ciklusa edukacija je Božidar Nikša Tarabić, ujedno i voditelj projekta, a izvoditeljica drugog ciklusa edukacija biti će Željka Koprivnjak. Paralelno sa ovim grupnim edukacijama provede se i individualni psihološki tretmani mladih i roditelja, a planirano je i održavanje edukacija za roditelje.
Također će za stručnjake mentalnog zdravlja i ostale stručnjake koji rade s mladima biti održane 2 edukacije o suicidu i poteškoćama mentalnog zdravlja mladih koje će provesti vanjski suradnici – dr. Domagoj Štimac iz NPB dr. Ivan Barbot Popovača i Hana Hrpka sa Hrabrog telefona.
natrag na vrh ▲
Ned, 29. 05. 2022 05:09