Psihologija i pravo - najava stručnog skupa u Opatiji

Interdisciplinarnost kao jedan od ključnih pristupa profesionalnom razvoju je sve prisutnija u mnogim profesijama – psihologija i pravo su primjer koji potvrđuje ovu tvrdnju, a nastojat ćemo je ilustrirati na stručnom skupu Psihologija i pravo. Stoga nam je veliko zadovoljstvo pozvati vas na skup koji Društvo psihologa Primorsko-goranske županije organizira 25. i 26. rujna 2015. godine u Jean Monnet Međusveučilišnom centru izvrsnosti u Opatiji.

Cilj skupa je prikazati neke od poveznica psihologije i prava koristeći tri smjernice: (1) one koje određuju psihologiju u pravu i koje se odnose na primjenu psihologije u pravnim disciplinama (npr. psihološki elementi procesa svjedočenja, mentalno stanje osumnjičenika, psihološke dimenzije kod određivanja starateljstva nad djecom isl.), (2) one koje opisuju odnos psihologije i prava, tj. obuhvaćaju psihološka istraživanja optuženika, odvjetnika, sudaca, porotnika, te (3) sama psihologija prava gdje se istražuju razlozi zbog kojih ljudi poštuju ili ne poštuju zakone, pitanja morala i moralnog razvoja, te javne percepcije i stavova o raznim odlukama suda, odnosno presuda. Osim ovoga, namjera nam je prikazati i područja gdje se susreću ove discipline, poput radnog prava i mobbinga.

Aktivni sudionici svoje sudjelovanje prijavljuju do 10. rujna 2015. godine, prema obrascu na web stranici skupa: psiholozipgz.wix.com/dppgz , a ostali sudionici do 22. rujna 2015. godine, prijavom na web stranici izvršnog organizatora skupa. Kotizacija za sudjelovanje na skupu iznosi 600,00 kn + PDV (ukupno 750,00 kn), a uključuje pristup izlaganjima, materijale sa skupa i ozvježenja u pauzama. Skup će biti prijavljen Povjerenstvu za stručno usavršavanje Hrvatske psihološke komore.
natrag na vrh ▲
Čet, 24. 09. 2020 22:51