VIII. znanstveno - stručni skup Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici uspješno održan u Osijeku

Od 13. do 15. veljače 2020. godine na Filozofskom fakultetu u Osijeku održan je VIII. znanstveno - stručni skup Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici.

Organizatori su, sada već tradicionalno, Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku i Društvo psihologa Osijek, a ove godine je Skup održan u suorganizaciji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Hrvatskim psihološkim društvom.

Na skupu je aktivno sudjelovala s izlaganjem te pozdravila goste i sudionike na svečanom otvaranju Skupa zamjenica predsjednice Hrvatske psihološke komore Gordana Kamenečki.

Predsjednica programsko-organizacijskog odbora Skupa bila je prof.dr.sc. Gorka Vuletić, a Skup je okupio stručnjake svih profila i kroz niz različitih tema o osnaživanju potencijala za različite preventivne aktivnosti u zajednici pružio priliku povezivanja stručnjaka u aktivnostima usmjerenim dobrobiti pojedinca i zajednice. Naglasak je na multidisciplinarnom pristupu, da različiti stručnjaci izlože svoje aktivnosti i saznanja sa znanstvenih i stručnih istraživanja te da svi zajedno - integracijom znanja i suradnje, najbolje preventivno djeluju na različitim područjima prevencije u zajednici. Održane su brojne radionice, nekoliko okruglih stolova i tematskih simpozija s aktualnom psihološkom, zdravstvenom i društvenom problematikom. Po prvi puta, Skup je imao i studentsku sekciju i studentske radionice, a u samu organizaciju Skupa su se aktivno uključili studenti studija psihologije Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Informacije o bogatom programu kao i knjiga sažetaka mogu se naći na web stranici Skupa:

http://www.ffos.unios.hr/psihologija/prevencijauzajednici2020/
natrag na vrh ▲
Pon, 11. 12. 2023 23:59