Društvo psihologa Dubrovnik - obilježava Svjetski dan mentalnoga zdravlja - 10.10.23.

Poštovane kolegice i kolege,

šaljem detaljnije informacije o Okruglom stolu koji će se održati u utorak 10.10., s početkom u 18h u amfiteatru Sveučilišta.
Nadam se da se vidimo i da ćete animirati i svoje poznanike, učenike na dolazak.

Ususret obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10. listopada), Društvo psihologa Dubrovnik u suradnji sa Službom za profesionalnu orijentaciju, savjetovanje studenata i alumne Sveučilišta u Dubrovniku organizirat će Okrugli stol na temu medijskog izvještavanja o mentalnome zdravlju odnosno mogućem utjecaju medija i medijskih sadržaja na mentalno zdravlje djece, mladih i odraslih pod nazivom „Mediji i mentalno zdravlje“. Okrugli će se stol održati u utorak, 10.10.2023. s početkom u 18:00 sati u u zgradi Sveučilišnog kampusa na adresi Branitelja Dubrovnika 41 (donji amfiteatar).
Predrasude i mitovi vezani uz mentalno zdravlje smanjuju mogućnost da će osoba s poteškoćama mentalnog zdravlja (ili njegovi najbliži) potražiti pomoć, a onda posljedično i da će dobiti potrebnu podršku. Značajnu ulogu u popularizaciji važnosti mentalnog zdravlja kao i destigmatizaciji poteškoća mentalnoga zdravlja imaju mediji. Izvještavanje o mentalnome zdravlju i pripadajućim poteškoćama, koje nije senzacionalističko te je u skladu s etičkim smjernicama, može doprinijeti poticanju očuvanja mentalnoga zdravlja, prevenciji poteškoća mentalnoga zdravlja, kao i prevenciji samoubojstava.
Sudionici Okrugloga stola „Mediji i mentalno zdravlje“:
· Lea Burić, mag. psih., DV Dubrovnik, Društvo psihologa Dubrovnik
· Petra Kvartuč, mag. psih, Poliklinika za zaštitu mentalnog zdravlja djece, Društvo psihologa Dubrovnik
· Irena Bošnjak Primorac, dr. med. specijalist psihijatrije, Odjel za mentalno zdravlje Dubrovnik, ZJZ DNŽ
· doc. dr. sc. Đorđe Obradović, Odjel za komunikologiju, Sveučilište u Dubrovniku
Moderatorica: Sandra Buratović Maštrapa, Odjel za komunikologiju, Sveučilište u Dubrovniku

Sudjelovanje na Okruglom stolu je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane.

Pozdrav,
Tena Erceg Milković
natrag na vrh ▲
Pon, 20. 05. 2024 00:59