Širenje europske mreže podrške darovitima

20. travnja 2016. pri Centru za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti (CRSN) Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, jednom od 14 akreditiranih europskih Talent centara/ European Talent Centres, održat će se svečana promocija novih članica europske mreže tzv. Euroean Talent Points s područja Hrvatske i regije.
Svečanost se odvija pod patronatom Europskog vijeća za visoke sposobnosti /European Council for High Ability (ECHA), krovne nevladina organizacije koja uživa savjetodavni status pri Vijeću Europe a čija je misija promicanje istraživanja i razvoja obrazovanja darovitih.

Europska mreža potpore darovitima /European Talent Support Network je od 2014. godine novonastajuća i europska mreža potpore skrbi za darovite čija su čvorišta upravo European Talent Centri, a jedinice mreže su European Talent Pointovi.

Više o samoj svečanosti promocije, o Europskim Talent Centrima i Talent Pointima te misiji ove mreže i novim članicama iz Hrvatske pročitajte u narednim brojevima psiholoških časopisa ( Psiholog, Suvremena psihologija).

Dr. sc. Željko Rački, Echa Specialist in Gifted Education, ECHA national correspondent
FAKULTET ZA ODGOJNE I OBRAZOVNE ZNANOSTI, OSIJEK

Jasna Cvetković-Lay, dipl.psih. Echa Specialist in Gifted Education
CENTAR ZA POTICANJE DAROVITOSTI DJETETA „BISTRIĆ“, ZAGREB
natrag na vrh ▲
Ned, 20. 06. 2021 03:51