Rječnik ovisnosti Siniše Brlasa - treće izdanje

Nakon što je 2011. godine objavljen prvi cjeloviti rječnik ovisnosti u našoj zemlji pod nazivom "Terminološki opisni rječnik ovisnosti" kojega je autor kolega Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, popularnost ovoga rječnika sve više raste pa će rječnik unutar dvije godine doživjeti čak treće izdanje.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta još je 2011. godine otkupilo drugo izdanje rječnika za sve škole u državi, a uskoro će ovaj jedinstveni rječnik u našoj zemlji doživjeti i treće izdanje. Ovoga puta interes za otkupom iskazao je Lions Clubs International (Distrikt 126 Croatia, Lions Club Slatina) koji će i financirati novo izdanje rječnika. Nakon što je rječnik korisnom i vrijednom literaturom prepoznao vladin sektor sada interes pokazuje i nevladin sektor.
Navedeno je pokazatelj kako psiholozi u našoj zemlji imaju značajnu, a često i vodeću ulogu u prevenciji i tretmanu javnozdravstvenih problema te da svoje sudjelovanje u suradničkim stručnim timovima u potpunosti opravdavaju stručnim kompetencijama.

natrag na vrh ▲
Sri, 12. 05. 2021 22:34