Rijeka psihologije u Tjednu psihologije

Dragi medijski pokrovitelji i svi vi koji ćete kroz vaše medije popratiti ovogodišnju Rijeku psihologije,

pozivamo vas da nam se pridružite na svečanom otvaranju 13. Rijeke psihologije koja se u sklopu 17. Tjedna psihologije u Hrvatskoj održava od 19. do 25. veljače ove godine.

Rijeku psihologije ove će godine obilježiti više od 80 događaja u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Zbog školskih praznika, neke programske aktivnosti započinju već 16. veljače, a završavaju 29. veljače. U sklopu Rijeke psihologije bit će održana i Konferencija Psihologija za poslodavce sa središnjom temom "Novi odnosi na tržištu rada - kriza kao prilika".

Prilažemo detaljan program Rijeke psihologije 2024 te se nadamo da ćete pronaći sadržaje koje ćete popratiti.

Ujedno napominjemo kako ćemo na našoj web stranici objavljivati i programe za pojedine dane.

Svečanost otvaranja će biti održana u ponedjeljak, 19. veljače 2024. godine u Atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Srossmayerova 1, Rijeka, s početkom u 18.00 sati.

U programu sudjeluju učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, uz predavanje doc. dr. sc. Valnee Žauhar s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci o temi: "Doživljaj slušanja glazbe: osjećaji, mašta, sjećanja".


Radujemo se susretu i suradnji, uz srdačne pozdrave,

Organizatori

https://rijekapsihologije.uniri.hr/ 


Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije koji se obilježava na nacionalnoj razini s ciljem prikaza različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi i psihologinje mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. S ciljem popularizacije psihologije i promicanja njenog položaja u društvu organiziramo brojna predavanja, radionice, okrugle stolove, panele, debate, tribine, izložbe i znanstvene kafiće u različitim prostorima na području Rijeke i okolice.

Tjedan psihologije u Hrvatskoj pokrenulo je Hrvatsko psihološko društvo 2008. godine povodom 55. obljetnice svog djelovanja. Svake naredne godine Tjedan psihologije se odvija u tjednu koji uključuje datum osnivanja HPD-a, odnosno 20. veljače. Psiholozi i psihologinje tih sedam dana održavaju brojne edukativne i druge uobičajene aktivnosti iz svoje prakse diljem Hrvatske.

Godine 2012. na riječkom je području Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci pokrenuo Rijeku psihologije, manifestaciju zanimljivog i znakovitog imena. Rijeka psihologije zamišljena je kao projekt suradnje sveučilišne zajednice, lokalne i regionalne samouprave, neprofitnog i profitnog sektora koji promiče psihologiju i volonterstvo, a pri tome ima i humanitarni karakter. S godinama se rijeka psihologije prelila i izvan granica Grada, pa se tako aktivnosti sada održavaju i u petnaestak gradova u Primorsko-goranskoj županiji, a od 2021. godine i u „bezgraničnom“ virtualnom prostoru.natrag na vrh ▲
Pon, 17. 06. 2024 02:46