Priručnik o mentalnom zdravlju predstavljen u Europskoj uniji

Nakon niza uspješnih predstavljanja knjige „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; priručnik za psihološku djelatnost u zaštiti i promicanju mentalnog zdravlja" koje je izdavač Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, u četvrtak, 27. lipnja 2013. godine priručnik je po prvi puta predstavljen stručnoj javnosti jedne države članice Europske unije. Knjigu su u Pečuhu (Mađarska) predstavili ravnatelj Zavoda prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus (ispred izdavača) i jedan od urednika knjige, naš kolega Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije. Svojevrsni je to ulazak domaćih stručnjaka s domaćim uratkom i na intelektualno „tržište" Europske unije neposredno prije ulaska Republike Hrvatske u ovu važnu zajednicu naroda i država.
Podsjetimo, knjiga „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; priručnik za psihološku djelatnost u zaštiti i promicanju mentalnog zdravlja" kapitalni je izdavački projekt u našoj zemlji a promovirana je prošle godine na 20. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa koja je održana u Dubrovniku. Nakon toga uslijedio je niz uspješnih predstavljanja knjige diljem naše zemlje da bi od početka 2013. godine kolega Brlas knjigu uspješno predstavio i u regiji na stručnim i znanstvenim skupovima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.
Knjiga je predstavljena sveučilišnim profesorima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu, najstarijeg i najuglednijeg mađarskog sveučilišta koje je s radom započelo davne 1367. godine. Velika je to čast koja je iskazana domaćim stručnjacima, te je važno međunarodno priznanje kvalitetnog sustavnog rada kolege Brlasa.
Nakon predstavljanja ove knjige, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama (koji se u cijelome svijetu obilježava 26. lipnja), mađarskim je stručnjacima predstavljeno i sedam knjiga profesora Brlasa iz područja psihologije ovisnosti.
Ovim predstavljanjem u Mađarskoj samo se još više izgrađuje dobar ugled hrvatske psihologije i izvan granica naše zemlje.

natrag na vrh ▲
Pet, 19. 04. 2024 05:37