Poremećaji hranjenja mladih - poziv na javnu tribinu

UDRUGA SUDACA ZA MLADEŽ,
OBITELJSKIH SUDACA I STRUČNJAKA
ZA DJECU I MLADEŽ
P O Z I V
Pozivamo Vas na javnu tribinu, stručni skup na temu:
Poremećaji hranjenja mladih
koja će se održati 20. svibnja 2019. godine,
od 13,00 do 15,00 sati, Zagreb, Kaptol 27

Poremećaji hranjenja su mentalni poremećaji koji su rezultat međusobnog djelovanja niza faktora, uključujući kulturološke, obiteljske, fiziološke i psihološke. Obično se mogu kategorizirati kao bulimia nervosa, anorexia nervosa i ostali nespecificirani poremećaji. To nisu novi poremećaji, opise samo izgladnjivanja možemo naći već u srednjovjekovnim spisima. Interdisciplinarni timski pristup, koji se sastoji od stalne podrške i savjetovanja, neophodan je za dugoročni oporavak od svih vrsta teških poremećaja hranjenja sa čime će nas upoznati uvodničarke kroz predstavljanje svog stručnog rada u preventivnom programu „Tko je to u ogledalu?“. Osobiti izazov ovog okupljanja biti će jedna osobna priča.
Kao uvodničare u ovu temu smo odabrali:
• mr.sc. Jelena Balabanic Mavrovic, sociologinja, RT psihoterapeutica, voditeljica Centra za poremećaje hranjenja BEA
• mag.psih.Nikolina Essert, RT psihoterapeutica, suradnica Centra BEA i Dnevne bolnice za poremećaje prehrane pri PB Sveti Ivan
• Gabrijela Mikulić, studentica diplomskog studija psihologije,
Stručnim skupom će moderirati sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, dr.sc.Lana Petö Kujundžić.
Pozivaju se: suci, državni odvjetnici, odvjetnici, policajci, pravobranitelji, odgajatelji, socijalni radnici, socijalni pedagozi, psiholozi, učitelji, nastavnici, profesori, liječnici, predstavnici vladinih i nevladinih organizacija i studenti društvenih i humanističkih znanosti.
natrag na vrh ▲
Čet, 21. 10. 2021 06:10