Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja 2020 u Osnovnoj školi Drenje

Planirane aktivnosti za Dan mentalnog zdravlja u OŠ Drenje, Drenje:

- Izrađene su zelene vrpce – simbol za Dan mentalnog zdravlja kojeg će nositi učitelji s ciljem promoviranja važnosti dobrog mentalnog zdravlja te u znak podrške eTwinning projektu „Me, Myself & I“ usmjeren na mentalno zdravlje čiji sam autor s kolegom Goranom Podunavcem, učiteljem informatike. Ovogodišnji Dan mentalnog zdravlja obilježavamo 8. listopada. Svaki je učitelj mogao uzeti zelenu vrpcu i motivacijsku poruku iz staklenke s ciljem pozitivnog ozračja i podrške u međuljudskim odnosima.
- Aktivnost „Uzmi što ti danas treba“ je aktivnost u školskoj zbornici gdje je svaki učitelj mogao uzeti potrebu koja mu je treba ovoga dana poput: strpljenja, ljubavi, razumijevanja, oprosta, smijeha, snage, smisla, ohrabrenja, nade odlučnosti, ljubaznosti (aktivnost je u suradnji sa školskom pedagoginjom Anetom Orešković Buljan)
- U holu škole postavljeni su plakati o mentalnom zdravlju kao podsjetnik kako je mentalno zdravlje važno kao i fizičko zdravlje te uz poruke Kako si danas? te da o teškoćama treba razgovarati.
- Za učenike je kreiran eduaktivno-informativni pano o tome kada se obilježava i što je mentalno zdravlje. Na panoima se također nalaze i aktivnosti: nacrtaj ili napiši poruku za nekoga kome je teško (u obliku sunca i sunčevih zraka učenici upisuju svoje poruke ohrabrenja), zatim aktivnost „Uzmi što ti treba za učenike“ te motivacijska poruka „U slučaju da ti danas nitko nije rekao: Dobro jutro, pripadaš ovdje, radiš dobre stvari, vjerujem u tebe...“ (ove dvije aktivnosti nastale su u suradnji sa školskom knjižničarkom Tihanom Perić)
- S učenicima 2. I 3. razreda održat će se radionica „Što mogu učiniti za sebe“ s ciljem upoznavanja učenika o važnosti mentalnoga zdravlja, prepoznavanjem vlastitih jakih strana te aktivnostima što čine za sebe kako bi se bolje osjećale ili u situacijama emocionalne preplavljenosti.

Marija Jurić, magistra psihologije
natrag na vrh ▲
Uto, 27. 10. 2020 13:35