O ranjivosti psihologa za vrijeme COVID 19 pandemije - u izvještaju Britanskog psihološkog društva

Jesmo li kao psihologijska struke ranjivi u vremenima pandemije COVID 19 ? - pročitajte u izvještaju Britanskog psihološkog društva (BPS).

Izvještaj koji se temelji na osobnim razmišljanjima više od 200 psihologa i vježbenika, naglašava utjecaj pandemije na psihologe, njihov rad i dobrobit. Detaljno opisuje teme poput prilagođavanja radu na daljinu, žongliranja moralnim i etičkim dilemama i suočavanja s povećanim opterećenjima kao samo neki od načina na koje je pandemija učinila danak psiholozima. Također istražuje načine na koje je pandemija otvorila mogućnosti psihologiji i psiholozima da igraju vodeću ulogu, na primjer utječući na politiku i mijenjajući teme i razgovore oko mentalnog zdravlja.

Dr. Adrian Neal, supredsjedatelj Odjela za kliničku psihologiju, Fakulteta za menadžmen i vođenje ističe: “Kao profesija, psihologija je dala značajan doprinos britanskom odgovoru na pandemiju Covid-19 i tako će i dalje biti. Pandemija je rezultirala i osobnim i profesionalnim izazovima koji mogu utjecati na dobrobit naše profesije i na nas kao pojedince.
Moramo se sjetiti da su i sami psiholozi ljudi i da nisu imuni na utjecaj pandemije. Moramo nastojati promicati sistemsko i individualno blagostanje naše psihološke radne snage i osigurati da smo najbolje pripremljeni za budućnost. "

Opširnije pročitajte OVDJE.
natrag na vrh ▲
Uto, 19. 01. 2021 16:27