Međunarodni dan svjesnosti o stresu - 2020.

Dan svjesnosti o stresu utemeljila je Međunarodna udruga za upravljanje stresom (ISMA) kako bi pomoglo u pružanju informacija o stresu i strategijama kako ga riješiti kako za tvrtke, tako i za pojedince.

Organizacija je usmjerena na pomaganje poslodavcima i zaposlenicima da pomažu jedni drugima pružajući sveobuhvatne vodiče za uspostavljanje programa unutar njihove organizacije, a pojedinci svakodnevnim brigom o svom zdravlju i dobrobiti.

Dan svjesnosti o stresu vaša je prilika da počnete paziti na sebe i svoj život i razbiti pojedine stresore u svom životu. Ako se učinkovito ne nosite sa stresom u svom životu, to može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući povećani krvni tlak, osjetljivost na srčane bolesti i pad imunološkog sustava.

Kad jednom osjetite ove simptome, oni se mogu kliziti jedni u druge, što će rezultirati rastućom bolešću, a posljedično i većim stresom.  Stres može biti stvarno ubojica, kako na radnom mjestu, tako i u našem svakodnevnom životu. 

Kad smo suočeni s izazovom ili prijetnjom našoj dobrobiti, tijelo doživljava stres. Bilo da se bavite poslom koji vas stavlja pod strašan pritisak ili se u životu ili vezi suočavate s borbama koje vas ostavljaju u stanju stalne brige, stres može biti stvarno ubojica.

Dan svjesnosti o stresu izdvojen je kao vrijeme da budemo svjesni stresa u našem životu i kako on utječe na nas.
natrag na vrh ▲
Čet, 04. 03. 2021 14:15