'kako si? Znanstveno utemeljene lekcije kako sustavno raditi na psihološkoj dobrobiti' - poziv na predstavljanje knjige

Poštovani,

sa zadovoljstvom vas pozivamo na predstavljanje knjige 'kako si? Znanstveno utemeljene lekcije kako sustavno raditi na psihološkoj dobrobiti', koju su priredili prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić, mag. psych. Tina Rukavina i mag. psych Sandro Krašić – članovi i osnivači udruge kako si?. Knjiga obrađuje preko 50 tema povezanih sa psihičkim zdravljem i dobrobiti te smo na gotovo 300 stranica pokušali dati znanstveno provjerene informacije i korisne smjernice za rad na sebi. Predstavljanje knjige održat će se ususret danu mentalnoga zdravlja, u petak, 7. listopada u 18 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u Dvorani 5. Nakon promocije slijedi zakuska, izjave za medije i tulum – veselimo se vašem dolasku!

Udruga kako si? započela je sa svojim djelovanjem – psihoedukacijom, normalizacijom doživljavanja psihičkih smetnji i psihološkim savjetovanjem – u 2020. godini, na dan prvog zagrebačkog potresa, te je kroz daljnje gotovo tri godine postojanja postala pouzdano, toplo i edukativno mjesto za tisuće ljudi koji su s njima stupili u kontakt – bilo putem društvenih mreža, članaka, radnih listića, upitnika, radionica, grupa podrške ili kroz psihološko (e-mail) savjetovalište. Svoje znanje i sadržaje koje smo sve ovo vrijeme pripremali posložili smo u svoju prvu knjigu, koja izlazi taman uoči dana mentalnog zdravlja.

"U knjizi smo pokušali objasniti što nam se događa u umu i tijelu kad nas sustignu nevolje te dati znanstveno provjerene informacije i korisne smjernice za različite aspekte naših života.

Od 2020. godine život nas svakim danom uči da je nepredvidljiv i neukrotiv, a da je najviše što možemo učiniti za sebe razvijati vještine prilagodbe. A to znači naučiti raspoznati stvarne od hipotetskih opasnosti, razviti vjeru u sebe, njegovati dobre odnose, upravljati svojim vremenom, prihvatiti neugodne emocije, biti usmjeren ka vlastitim ciljevima i živjeti život vrijedan življenja." – ističe prof. dr. sc. Jokić-Begić.

Poruke koje kako si? ovom knjigom šalje su: "nisi sam/a u tome što doživljavaš, mnogi se nose sa sličnim iskustvima i doživljajima" i "svaki korak koji napraviš za svoju dobrobit je važan, vrijedan – nakuplja se i čini razliku za tebe: ovo ovdje je lepeza svega što možeš napraviti, po svojim željama, da ti bude bolje."

Želimo ohrabriti, ojačati i potaknuti na traženje pomoći – i imati maleni vodič prve pomoći za kada zagusti.

Više o promociji možete naći na: https://fb.me/e/2lhxCkVRr

Knjigu možete pronaći na: https://www.knjigolov.hr/katalog/Nata%C5%A1a-Joki%C4%87-Begi%C4%87-Tina-Rukavina--Sandro-Kra%C5%A1i%C4%87/Kako-si-T/44881
natrag na vrh ▲
Pon, 20. 05. 2024 01:51