IN MEMORIAM: LJILJANA ŠEVO (1957. - 2024.)

Prije nekoliko dana zauvijek smo se oprostili od drage kolegice i prijateljice Ljiljane Ševo.
Ljiljana Ševo je u jesen 1975. godine došla u Zagreb na studij psihologije i pedagogije na Filozofskom fakultetu. Došla je iz Našica, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju, iz složne i tople obitelji, od majke učiteljice i oca inženjera koji su Ljiljanu i njezinog mlađeg brata poticali da se obrazuju i razvijaju.
Ljiljana se pokazala sposobnom, vrijednom i odgovornom studenticom, nenametljivom, pristupačnom i nesebičnom prijateljicom te pametnom i radišnom kolegicom.
Na samom početku studija suočila se s teškom bolešću protiv koje se hrabro, strpljivo i uporno borila, uz pomoć obitelji i uz podršku kolegica i kolega. Na žalost, bolest je ostavila trajne posljedice na njezino zdravlje, s čime se strpljivo nosila kroz cijeli preostali život.
Radila je dugi niz godina u Školi za medicinske sestre Mlinarska na radnom mjestu stručne suradnice i nastavnice psihologije. Ostavila je upečatljiv trag u učenicama i učenicima, od kojih su neki ostali njezini dragi i bliski prijatelji do kraja njezinog života.
Ljiljana je okupila tim entuzijasta - školskih psihologinja i psihologa i ponovno pokrenula Sekciju za školsku psihologiju pri HPD-u, nakon što je Sekcija neko vrijeme bila prekinula s radom. Neko je vrijeme obnašala i funkciju predsjednice Sekcije.
Unatoč stalnoj borbi sa zdravstvenim tegobama, njezina ljubav prema životu, vjera u prijateljstvo i radost srdačnih susreta s dragim ljudima ostavila je neizbrisiv trag u srcima svih koji su je poznavali i voljeli. Zato nas je njezin odlazak bolno iznenadio i duboko pogodio.
Ljiljanu ćemo pamtiti kao dragu kolegicu i prijateljicu, toplu i požrtvovnu osobu, stručnu i sposobnu osjetiti i razumjeti potrebe drugih te im spremno pružiti potrebnu pomoć.
Zahvalni smo dragoj Ljiljani, na svemu što nam je dala, osobno i profesionalno!

(Priredile: Sanda Puljiz Vidović, Silva Jerbić Strnad, Željka Lajoš, Vesna Stipčić-Sladović, Jasminka Despot Lučanin)
natrag na vrh ▲
Pet, 23. 02. 2024 02:34