Hrvatsko društvo za traumatski stres (HDST) - najava webinara

Pozivamo vas da sudjelujte na nizu webinara koje zajednički organiziraju Veleposlanstvo Kraljevine Velike Britanije u Hrvatskoj i Hrvatsko društvo za traumatski stres (HDTS), u suradnji s United Kingdom Psychological Trauma Society (UKPTS).
Webinari su namijenjen stručnjacima koji rade u zdravstvu, obrazovanju, socijalnoj skrbi, pravosuđu, organizacijama civilnog društva, te studentima, specijalizantima i doktorandima u pomagačkim strukama.
Tema prvog webinara je Skrb za traumatizirane osobe u vrijeme korone koja je aktualna u ovo krizno vrijeme uzrokovano pandemijom i potresom u Zagrebu. Puno je pokazatelja da su život i rad, obiteljski odnosi i ograničeno pružanje stručnih usluga zbog ovih događaja izložili izrazito visokom, pa i traumatskom, stresu mnoge građane. Pružatelji stručnih usluga u svim područjima mentalnog zdravlja su pod dvostrukim stresom, a osobito stručnjaci koji rade s ranjivim skupinama. Webinare će voditi dr.sc. Derek Indoe, vrlo iskusni klinički i forenzički psiholog iz Velike Britanije koji će podijeliti svoje bogato iskustvo.
Webinari će se održavati na engleskom jeziku, bez prevođenja.
U drugom webinaru bavit će se Distresom stručnjaka u uvjetima povećanih pritisaka zbog pandemije. U trećem webinaru naglasak će biti na Kako bolje upravljati mentalnim zdravljem u krizama i mogućem drugom valu Covid-19, s praktičnim savjetima i manje poznatim uspješnim tehnikama rada.
Prvi webinar Skrb za traumatizirane osobe u vrijeme korone održat će se u četvrtak, 2. srpnja 2020. u 17,00 sati u trajanju od 60 minuta.
Okvirni sadržaj je: prepoznavanje simptoma Akutnog stresnog poremećaja, Posttraumatskog stresa i poremećaja, Kompleksnog posttraumatskog stresnog poremećaja, Poremećaja prilagodbe, Sindroma moralne ozljede / osjećaja izdanosti. Namijenjen je stručnjacima koji neposredno rade s osobama pogođenima posljedicama pandemije, od ugroženog fizičkog zdravlja zbog Covid-19, socijalne izolacije i ograničenja kretanja, životne i financijske neizvjesnosti, rada i školovanja od kuće. Također stručnjacima u čestom kontaktu s pripadnicima ranjivih skupina, osobama u specifičnim okolnosti življenja u domovima starih, dječjim domovima i zatvorima, kao i ljudima uznemirenim zbog doživljenog potresa u Zagrebu 22. ožujka. Na kraju webinara sudionici će moći bolje razumjeti i prepoznati specifične psihičke teškoće u posttraumatskom razdoblju kod osoba s kojima rade, pružiti im bolju podršku i pomoć, te ih uputiti po ekspertnu pomoć u slučaju potrebe.
Ovo je najava da će vam pozivnicu za webinar putem Zoom platforme poslati britansko veleposlanstvo s uputama za prijavu, a ovo je damo najava s prijedlogom da pozivnicu proslijedite zainteresiranima u svojem radnom okruženju.

Srdačan pozdrav,

Dr.sc. Dean Ajduković
Predsjednik Hrvatskog društva za traumatski stres
natrag na vrh ▲
Pon, 27. 09. 2021 19:15