Godina je dana od početka agresije Rusije na Ukrajinu - poruka predsjednika EFPA-e

Dragi kolege,

Danas, 24. veljače je godišnjica dana kada je Rusija napala Ukrajinu prije godinu dana. Mnogi diljem Europe i svijeta danas zastaju kako bi se prisjetili ovog trenutka.
Prije svega, želimo se obratiti našim ukrajinskim kolegama. Željeli bismo vam poslati najsnažniju podršku naše europske zajednice psihologa. Izražavamo vam svoje divljenje zbog vaše predanosti i vrlo važnog posla koji obavljate u Ukrajini i inozemstvu. Izražavamo svoju zahvalnost brojnim kolegama u našim udrugama članicama EFPA-e koji neumorno rade na pružanju podrške ukrajinskom narodu raseljenom zbog rata u zemlje diljem Europe. Ovaj rat stvara mnogo patnje.
Zajednica EFPA-e i psihološka zajednica diljem svijeta već su učinile mnogo za podršku kolegama u Ukrajini i svima onima koji su pogođeni ratom u drugim zemljama. Željeli bismo podsjetiti da Nacionalna psihološka udruga Ukrajine ima stalne specifične potrebe te smo poslali poziv za podršku EFPA zajednici. Molimo vas da razmislite kako možete pomoći i stupite u kontakt s jednim od kolega navedenih u tom pozivu. Znamo da je već bilo dosta velikodušnosti na čemu su naši kolege vrlo zahvalni.
U znak solidarnosti,

U ime Izvršnog vijeća EFPA-e
Christoph Steinebach
predsjednik

Hrvatsko psihološko društvo pridružuje se podršci ukrajinskim kolegama.
natrag na vrh ▲
Sub, 01. 04. 2023 09:32