6. sarajevski dani psihologije - 24.-26.4.2020.

Poštovane koleginice i kolege,

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu će od 24. 04. do 26. 04. 2020. godine biti domaćin znanstveno-stručnog skupa VI. SARAJEVSKI DANI PSIHOLOGIJE.
Organizatori skupa su Odsjek za psihologiju i Centar za psihološka istraživanja, edukaciju i savjetovanje u okviru Centra za naučnoistraživački rad i stručne aktivnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (NIRSA).
Znantstveno-stručni skup će biti prilika za okupljanje velikog broja znanstvenika i stručnjaka iz prakse, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz inozemstva. Programom su predviđena usmena saopštenja, poster sekcije, simpozijumi, okrugli sto, radionice. Ove godine u okviru Skupa ćemo se osvrnuti i na proteklih 30 godina od osnivanja Odsjeka za psihologiju.
Sudionici će imati priliku sudjelovati i u novim interaktivnim aktivnostima pod nazivom Znanstveno-stručni speed date i Sajam projektnih ideja koje imaju za cilj međusobno upoznavanje sudionika skupa i kreiranje novih mogućnosti za suradnju.
S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će na VI sarajevskim danima psihologije biti održana i plenarna predavanja međunarodno priznatih stručnjaka:

Preuzimanje kontrole nad starenjem: psihosocijalna perspektiva
Dr. Stefan Agrigoroaei, vanredni profesor na Katoličkom univerzitetu Luven u Belgiji

Evolucijska ekologija psihopatije: Šta znamo do sada?
Dr. Janko Međedović, naučni saradnik Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja Beograd i vanredni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije Beograd, Srbija

Rok za prijavu sažetaka je 15. 01. 2020. godine. Više informacija o plenarnim predavanjima, pripremi sažetaka, kotizaciji, aktivnostima i važnim datumima možete pogledati na linku http://www.sdpsih.ff.unsa.ba/ 
Radujemo se susretu na VI sarajevskim danima psihologije.

Srdačno Vas pozdravljamo,

Organizacioni odbor Sarajevskih dana psihologije
natrag na vrh ▲
Čet, 25. 04. 2024 21:18