30GKHP - najave pozvanih predavanja - dr Sandra Nakić Radoš

Pozvana predavačica: izv. prof. dr. sc. Sandra Nakić Radoš, Odjel za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Dr. sc. Sandra Nakić Radoš, univ. spec. clin. psych., je izvanredna profesorica na Odjelu za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, bavi se područjem peripartalnog mentalnog zdravlja 15 godina. Doktorirala je na temi poslijeporođajne depresije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te se usavršavala u Ujedinjenom Kraljevstvu na temi posttraumatskog stresnog poremećaja nakon porođaja. Znanje i iskustvo iz različitih tema reproduktivnog mentalnog zdravlja stekla je dugogodišnjim radom na Klinici za ženske bolesti i porodništvo u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu. Predaje predmete iz metodologije i kliničke psihologije, a uvela je i predmet Reproduktivno mentalno zdravlje.

Ima 50-ak objavljenih znanstvenih radova i 70-ak sudjelovanja na znanstvenim konferencijama. Sudjelovala je na desetak znanstvenih projekata, a trenutno je voditeljica trogodišnjeg projekta Hrvatskog katoličkog sveučilišta; voditeljica Projekta razvoja karijera mladih istraživača Hrvatske zaklade za znanost; potpredsjednica COST Akcije Riseup-PPD - međunarodne interdisciplinarne mreže istraživača i stručnjaka koja se bave peripartalnom depresijom, te glavni istraživač za Hrvatsku u okviru Horizon projekta Understanding, predicting, and treating depression in pregnancy to improve mothers and offspring mental health outcomes” (HappyMums).

Su-urednica je časopisa Journal for Reproductive and Infant Psychology. Godine 2014. su-osnovala je Centar za reproduktivno mentalno zdravlje te je predsjednica ove udruge posvećene dobrobiti trudnica, majki i njihovih obitelji.

Naslov plenarnog predavanja: „Mentalno zdravlje u trudnoći i nakon porođaja: trenutne spoznaje, smjernice i značaj za demografsku održivost“
natrag na vrh ▲
Čet, 28. 09. 2023 15:33