3. europska konferencija EAPAP - u Zagrebu

Drage kolegice i kolege, prijatelji djece iz svih sektora,

Velika nam je čast pozvati vas na Treću europsku konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem EAPAP-a (European Association of Parental Alienation Practitioners), koja će se u organizaciji Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba održati u Zagrebu 15. i 16. lipnja 2020. godine u hotelu Hilton Garden Inn.

​„Parental Separation, Alienation and Splitting: Healing Beyond Reunification“ ili „Separacija roditelja, otuđenje i oporavak djeteta: Razvoj standarda dobre prakse“ naziv je ove konferencije, iz kojeg je jasan smjer djelovanja i cilj EAPAP-a, a to je dubinsko razumijevanje otuđenja i drugih teškoća djece povezanih s razdvajanjem roditelja, kao i razvoj jasnih i znanstveno utemeljenih smjernica rada svih stručnjaka iz sustava zaštite djece.

​Inicijativa Poliklinike „28 istina struke u zaštiti djece od emocionalnog zlostavljanja u razvodu roditelja: Uspostava dobre prakse u Hrvatskoj“ prošlog ljeta prikupila je više od 800 potpisa stručnjaka različitih profila iz Hrvatske i regije, nakon predavanja Karen i Nicka Woodalla u Zagrebu, koje je uživo i putem interneta pratilo više od 3000 zainteresiranih. Time je hrvatska stručna javnost nedvosmisleno pokazala interes, potrebu i dobru volju za daljnjim usavršavanjem u ovom području, što ne čudi s obzirom na to da se da je oko trećina razvoda roditelja visoko konfliktna, a da su najčešće žrtve neslaganja odraslih, slabe koordiniranosti sustava, uz neumoljiv protok vremena – upravo djeca.

​EAPAP otvara novo poglavlje zaštite djece u ovom području upravo u Hrvatskoj, a očekuje se više od dvadeset eminentnih predavača iz Europe, SAD-a i regije, u multidisciplinarnom i intersektorskom sastavu, sa znanstvenim, ali i praktičnim izlaganjima, raspravama i rješenjima.

​Veselimo se Vašem dolasku i novim koracima u zaštiti djece.

​U ime Organizacijskog odbora,

Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander

Opširnije:
EAPAP 2020. - Zagreb
natrag na vrh ▲
Sub, 26. 09. 2020 09:16