22. Tjedan mozga na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru

Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru i ove godine sudjeluje u međunarodnoj kampanji poznatoj u svijetu kao Brain Awareness Week, odnosno Tjedan mozga. Zajedno sa studentima psihologije i suradnicima našeg Odjela organiziramo predavanja, radionice i simpozij. Ovogodišnja kampanja održava se od 13. do 19. ožujka. Tradicionalno, planiramo veći broj aktivnosti za različite dobne skupine, uključujući djecu predškolske dobi, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente te širu populaciju. Cilj ove kampanje je širenje svijesti o važnosti neuroznanstvenih istraživanja o funkcijama ljudskog mozga u oblikovanju ponašanja kao i o važnosti brige o zdravlju mozga. Krovna tema ovogodišnjeg Tjedna mozga je „Svakodnevica u očima neuroznanosti“.

Naša izv. prof. dr. sc. Vera Ćubela Adorić će održati u prostoru Sveučilišta javno predavanje na temu privrženosti pod nazivom „Dovoljno blizu i dovoljno daleko: neurobiološka podloga individualnih razlika u anksioznosti i izbjegavanju u bliskim odnosima“. Posebno bih želio istaknuti i naš otvoreni simpozij za širu javnost, koji će se održavati u Multimedijalnoj dvorani glavne Gradske knjižnice Zadar. Događaj se zove „Neuroznanstveni simpozij studenata psihologije“. Sva izlaganja će se odvijati pod mentorstvom prof.dr.sc. Pavla Valerjeva.

Ove godine imamo i novost jer kao Odjel za psihologiju organiziramo i solistički koncert na klaviru koji će izvesti Roland Grlica, mag. mus. s Muzičke akademije u Zagrebu, a izvodit će djela Bacha, Chopina te Debussya. Koncert će se održati u Svečanoj dvorani na Sveučilištu tijekom Tjedna mozga, a ulaz će biti besplatan i otvoren za širu javnost.

Đurđica Jurjević, školski psiholog s višegodišnjim iskustvom rada, održat će predavanje pod nazivom „Mozak, što ću s njim!?“ na temu neurorazvoj u predškolskoj i ranoj školskoj dobi za javnost te radionicu „Gimnastika za mozak“ za učenike više osnovnih škola na području zadarske županije.

Također, imat ćemo mnogobrojne zanimljive psihoedukativne radionice poput: „Kako mozak diše?“, "Utjecaj pandemije Covid-a-19 na mentalno funkcioniranje u starijoj dobi: kvalitetno starenje usprkos pandemiji”, „Kako mozak pamti psihotraumu?“, „Stres tijekom javnog nastupa“ i dr.

Sve vas srdačno pozivamo da nam se pridružite!

Plakat s programom.
natrag na vrh ▲
Pet, 24. 05. 2024 02:13