14. Tjedan psihologije u Đakovu - sjajne gošće, aktualne teme!

Vjerujemo da je velikom broju ljudi poznato kako se u veljači tradicionalno organizira Tjedan psihologije diljem Hrvatske pa tako i u našem gradu. I ove smo godine svoj zadatak shvatile ozbiljno i organizirale zanimljiv 14. Tjedan psihologije u Đakovu. Ovogodišnji Tjedan psihologije traje od 15. do 21. veljače 2021. godine u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva. Kako je ova godina po mnogočemu drukčija od prethodnih, aktivnosti u sklopu Tjedna smo organizirale virtualno.
Kao što smo nedavno najavile, donosimo Đakovu pravu žensku priču. Ovogodišnje gošće su tri vrsne i poznate psihologinje u čijim ćete predavanjima, vjerujemo, uživati.

14. Tjedan psihologije u Đakovu otvara Lidija Arambašić, profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Poznata je po velikom angažmanu u uspostavi i provedbi psiholoških kriznih intervencija u Hrvatskoj. Profesorica Arambašić iza sebe ima brojne članke, priručnike i knjige. Budući da upravo završava pisanje knjige o komunikacijskim procesima, naš Tjedan će započeti s temom „Svemoć ili nemoć komunikacije?“ u utorak, 16. veljače u 18 sati. Naši slušatelji će tako saznati više o važnosti komunikacije u međuljudskim odnosima i o tome kako unaprijediti komunikacijske vještine važne za odnose s drugima.
Nastavak Tjedna psihologije bit će obilježen temama koje su usko vezane uz pandemiju korona virusa koja je ostavila brojne psihološke, zdravstvene, socijalne i materijalne društvene posljedice. Profesorica Marina Ajduković nam 18. veljače donosi temu „Učinak korona epidemije na mentalno zdravlje odraslih“ u kojoj će biti riječi o načinima suočavanja naših građana sa strahom, stresom i životnim opterećenjima u ovoj situaciji, kao i o rodnim razlikama u pogođenosti epidemijom. Profesorica Ajduković zaposlena je na Studijskom centru socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu.
Objavila je više od 230 radova, 12 autorskih i 11 uredničkih knjiga. Aktivno surađuje s UNICEF-om te sudjeluje u projektu čiji je cilj pratiti kako se građani osjećaju tijekom pandemije bolesti COVID-19 i kako se nose sa stresom i napetostima.
Tjedan završavamo 19. veljače s predavanjem profesorice Nataše Jokić-Begić „Kako ostati normalan u novom normalnom?“. Profesorica će govoriti o stresnim reakcijama na situaciju pandemije i potresa kao i o razlici između normalnih i patoloških reakcija na stres. Profesorica Jokić Begić ima bogato iskustvo iz kliničke psihologije budući da je osmislila novi Poslijediplomski specijalistički studij iz kliničke psihologije kojeg uspješno i vodi. Dobitnica je nagrade
Hrvatske psihološke komore 2013. godine te priznanja Hrvatskog psihološkog društva 2007. godine za promicanje psihologije te značajan doprinos unapređenju statusa psihologa u društvu. Sva predavanja su besplatna i bit će organizirana preko platforme Zoom s početkom u 18 sati. Nadamo se kako vam „novo normalno“ neće biti prepreka za sudjelovanje u ovogodišnjem Tjednu psihologije u kojem ćete moći saznati zanimljive, korisne i praktične informacije te steći vještine važne za očuvanje mentalnog zdravlja i kvalitetnih socijalnih odnosa u vrijeme pandemije i nakon nje.
Zahvaljujemo svima na potpori, a posebno Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo bez kojih Tjedan psihologije ne bi bio moguć, kao i Gradu Đakovu na podršci i suradnji već treću godinu.
Organizatori: đakovačke psihologinje Ivana Sadaić, Marija Jurić i Josipa Hardi u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Đakovo i Gradom Đakovo.
natrag na vrh ▲
Ned, 11. 04. 2021 02:55