3. studentska ljetna škola HPD - online u Rijeci - najava događanja

Studentska sekcija Hrvatskog psihološkog društva “Psihomnia“, 2018. godine pokrenula je projekt “Studentska ljetna škola HPD-a”. U suradnji s lokalnim udrugama studenata psihologije iz različitih krajeva Hrvatske (STUP, Psirius, Psihos, Feniks, Kasper i Hexis) studenti psihologije organizirali bi svake godine u ljetnom periodu ljetnu školu u trajanju od tri do četiri dana gdje bi polaznici imali priliku upoznati studente psihologije iz drugih krajeva Hrvatske, upoznati određeni kraj Hrvatske te najvažnije od svega, polaznici bi produbljivali svoj istraživački duh i znanje o psihologiji putem provođenja istraživanja na samoj ljetnoj školi. Svaka lokalna udruga bi, nakon što bi se zainteresirani studenti prijavili za sudjelovanje na Studentskoj ljetnoj školi, odabrala nekoliko studenata koji bi time postali polaznici Studentske ljetne škola HPD-a. Ove godine, II. Studentska ljetna škola imat će 16 članova prijavljenih s različitih fakulteta iz cijele Hrvatske.
Treća Studentska ljetna škola HPD-a održat će se u online, zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj, od 22. do 25. srpnja 2020. Organizaciju druge Studentske ljetne škole HPD-a vodi Udruga studenata psihologije Psirius u suradnji s ostalim lokalnim udrugama i samom studentskom sekcijom HPD-a “Psihomnia”. Krovna tema studentske ljetne škole HPD-a je ista ona koja je krovna teme ovogodišnje 28. godišnje konferencije hrvatskih psihologa, a to je „Izazovi suvremenog društva: Kako psiholozi mogu pomoći?”. U navedenom periodu polaznici ljetne škole imat će priliku slušati predavanja stručnjaka koji se bave različitim područjima psihologije. Na III. Studentskoj ljetnoj školi sudjelovat će šest stručnjaka koji će kroz organizirane radionice i predavanja doprinijeti zbližavanju sudionika i povećanju grupne kohezije, dati savjete za provedbu istraživanja te kroz predavanja predstaviti kako su psihologija i suvremeno društvo povezani te zašto psihologija predstavlja važan segment današnjeg društva.
Kao što je već prije rečeno, u ovom period polaznici će dovršavati svoje istraživačke nacrte savjetujući se međusobno te uz pomoć savjeta mentora i stručnjaka nazočnih na Studentskoj ljetnoj školi. U skladu s time, organizirana je i radionica na kojoj će sudionici predstaviti svoja istraživanja te o istima prodiskutirati sa svojim kolegama te voditeljima radionice, navedenu će radionicu voditi 4 mentorice Studentske ljetne škole. Trenutno, neke od tema istraživačkih radova samih polaznika su: Uloga pozitivnih emocija u psihopatologiji, Simptomi dizmorfičnih poremećaja, Uključenost očeva i psihološka prilagodba djece.
Osim samog akademskog programa, organiziran je i društveni program gdje će sudionici imati priliku se upoznati, saznati nešto više o Rijeci te se zabaviti u online okruženju.
Ishod tog cijelog zajedničkog rada i angažmana studenata na kraju bit će predstavljen na 28. Godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa u Šibeniku. Polaznici ljetne škole će zajedno sa studentskom sekcijom HPD-a „Psihomnia“ predstaviti Studentsku ljetnu školu HPD-a, ali najvažnije od svega, sama istraživanja i iskustva polaznika ljetne škole.
Domina Kljaković-Gašpić,
voditeljica organizacijsko-programskog odbora III. Studentske ljetne škole HPD-a
natrag na vrh ▲
Pet, 24. 05. 2024 02:44