Sekcija za psihologiju starenja - u povodu Međunarodnog dana starijih osoba 2023.

Sekcija za psihologiju starenja obilježava i poziva na obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba - 1. listopada. Međunarodni dan starijih osoba - 01. listopada obilježava se u cijelom svijetu. Proglasila ga je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.
Ujedinjeni narodi su se u proteklom desetljeću trudili stvoriti društvo za sve generacije, te poticali međunarodnu obvezu promicanja načela Ujedinjenih naroda o skrbi za starije ljude, koja su nastala zbog potrebe takvog društva koje bi naglašavalo društveno sudjelovanje, samoispunjenje, neovisnost, skrb i dostojanstvo za sve članove društva.
Sekcija za psihologiju starenja započela je s obilježavanjem ovog važnog datuma, dr Jasminka Despot Lučanin, pročelnica sekcije i članica Upravnog odbora HPD-a te naša predstavnica u radnoj skupini Geropsychology u okviru EFPA-e, - u Gradskoj knjižnici Fran Galović, u Koprivnici predstavila je knjigu "Psihologija starenja" te održala radionicu o psihologiji starijih osoba, a u povodu 1. listopada - Dana straijih osoba. Slijedi sudjelovanje na Okruglom stolu na temu nasilja nad starijim osobama koji će se održati u Zaboku te još niz događanja koja ćemo pratiti.
Pozivamo vas, obilježite prigodnim aktivnostima Međunarodni dan starijih osoba u vašoj sredini, radnom mjestu, zajednici u kojoj živite. Obavijestite nas o tome slanjem prigodnih fotografija i prikladnih tekstova. Rado ćemo ih objaviti u medijima HPD-a.
natrag na vrh ▲
Pon, 11. 12. 2023 22:27