Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju: Upravljanje promjenama ili kako psiholozi mogu pomoći organizacijama da brže i uspješnije realiziraju željene promjene - najava predavanja

Poštovani,

najavljujemo predavanje koje će se održati u sklopu Sekcije za organizacijsku psihologiju i psihologiju rada. Više informacija je u nastavku!

Kad?

12.4.2023.  od 16.30 - 17.30

Gdje?

Predavanje će se održati online - prijave su putem https://forms.gle/G9CEb9FQfwyQrRbd7

Što?

Upravljanje promjenama ili kako psiholozi mogu pomoći organizacijama da brže i uspješnije realiziraju željene promjene

U današnje vrijeme brzih promjena na tržištu, organizacije na njih često moraju odgovoriti provođenjem adekvatnih internih promjena. Među najčešće interne promjene ubrajaju se digitalizacija poslovanja, spajanja tvrtki, promjene u tržišnoj orijentaciji i prodajnom asortimanu, reorganizacije poslovanja, unapređenje organizacijske kulture, preseljenje i sl. Općenito, karakterizira ih napuštanje postojećeg načina poslovanja i prelazak na novi. Pritom menadžment često pristupa tim promjenama na procesni način, misleći da će samo procesno postavljanje nove organizacije rada biti dovoljno da ona zaživi punim plućima. Propuštaju u jednadžbu ubaciti ljude i njihovu reakciju na promjene, pa zato mnoge dobre inicijative završavaju neuspjehom ili samo polovičnim uspjehom. Na ovom predavanju će biti riječi o tome kako ljudi reagiraju na promjene, kako taj obrazac suočavanja uključiti u konkretan plan promjene te kako se psiholog može postaviti kao dragocjeni saveznik poslodavcu u procesu provođenja promjene. Ako želite pomoći zaposlenicima da promjenu dočekaju raširenih ruku, entuzijastično plove po svim njenim fazama i vesele se dolasku na cilj, ovo je predavanje za vas!

Tko?

mr. spec. Tanja Pureta

Magistrica psihologije, specijalistica organizacijske i industrijske psihologije.

Srdačan pozdrav,

Čelništvo Sekcije
natrag na vrh ▲
Pet, 24. 05. 2024 03:19