Sekcija za organizacijsku psihologiju - poziv na predavanje 24.02.2014.

Sekcija za organizacijsku psihologiju poziva svoje članstvo i sve zainteresirane na stručno predavanje psihologinje Hane Naoulo Bego iz Coca-Cole na temu "UPRAVLJANJE TALENTIMA U DOBA GLOBALNE EKONOMSKE KRIZE„ koje će se održati 24. veljače 2014. godine (ponedjeljak) u 18.00 sati u vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3.
„Neosporno je da se riječ talent i upravljanje talentima sve više upotrebljava u svakodnevnom rječniku stručnjaka ljudskih potencijala, ali i izvršnih direktora poduzeća. Iako ne postoji jedinstvena definicija talenta niti jedinstveni popis karakteristika i osobina ličnosti koje bi talenti trebali posjedovati, lako je prepoznati kako se od talenata očekuje superiorni radni učinak i kreativnost, koja je značajno veća nego kod ostalih zaposlenika i koja poduzećima osigurava postizanje boljih rezultata i prednost pred ostalim poduzećima koja ne posjeduju talente.
Talenti za sebe očekuju mogućnosti za razvoj i prilike za izražavanje. Oni daju puno, ali i očekuju puno za sebe. Stoga, ukoliko poduzeća žele privlačiti i zadržavati talente, moraju biti atraktivna mjesta za rad, tj. poslodavci prvog izbora.
Kada govorimo o upravljanju talentima, bitno je da su procesi za njihovo upravljanje jasno postavljeni od strane ljudskih potencijala, ali da je odgovornost za korištenje tih procesa ipak na strani linijskih (ruko)voditelja. Predanost upravljanja talentima je nužna od vrha do dna poduzeća.
Još uvijek se nalazimo u vremenima globalne ekonomske krize, koja je utjecala na poslovna okruženja na načine na koje nitko nije mogao predvidjeti. Stoga se javljaju značajne promjene i u praksama upravljanja talentima. Poduzeća koja žele ostati konkurentna na tržištu i koja razmišljaju dugoročno, posvetit će više pažnje zadržavanju fokusa na prakse upravljanja talentima, od poduzeća koja razmišljaju kratkoročno i isključivo u smjeru preživljavanja u doba krize."

Hana Naoulo Bego diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2005. godine. Magistrirala je 2011. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Organizacija i menadžment, gdje brani rad pod nazivom "Upravljanje talentima u vrijeme krize". Objavila je dva stručna članka na temu upravljanja talentima. Karijeru je započela 2005. u Getrou kao mlađa asistentica selekcije i razvoja. Svoju karijeru nastavlja u Coca-Coli na mnogim pozicijama u odjelu za ljudske potencijale, od pripravnice, preko specijalističkih, voditeljskih i rukovoditeljskih pozicija. Trenutno obnaša poziciju rukovoditeljice razvoja ljudskih potencijala za poslovnu podršku (HR Business Partner).
Članovima HPD-a s podmirenom članarinom prisustvovanje predavanju bodovat će se prema Pravilniku za stručno usavršavanje HPK s 5 bodova.

natrag na vrh ▲
Pet, 21. 01. 2022 12:42