Stres u kliničkoj medicini 21. stoljeća – biologijski, psihodinamski i socijalni faktori - obavijest o znanstvenom skupu

Poštovani kolegice i kolege,

Pozivam vas na stručno-znanstveni skup “Stres u kliničkoj medicini 21. stoljeća – biologijski, psihodinamski i socijalni faktori”, koji se održava dana 28.5.2021., ONLINE putem.

Povod za organiziranje skupa je prepoznavanje i analiza polimorfnih faktora stresa u liječnika te drugih medicinara kao i rastuća potreba za pomaganjem medicinskim timovima koji u tijeku pandemije Covid-19 (kao i tijekom distresa vezanog uz posljedice potresa) pojačano rade te imaju nove i brojne izazove. Želim naglasiti da je 2021. godina, godina u kojoj psihijatrijska klinika na Rebru obilježava 50 godina postojanja (nekadašnja Klinika za psihijatriju osnovana je 1971.g.). Želja organizatora skupa je da koristeći znanja i vještine psihijatrije i psihološke medicine pomognemo kolegama s drugih klinika i zavoda, u prepoznavanju brojnih faktora stresa, ali isto tako naglasiti brojne preventivne i terapijske mogućnosti koje psihijatrija s psihološkom medicinom ima. Skup će biti bodovan od strane HLK i psihološke komore. Sudionici skupa biti će oslobođeni kotizacije. Organizator skupa je Klinika za psihijatriju i psihološku medicinu Medicinskog fakulteta i KBC Zagreb. S obzirom da smo svjedoci brojnih socijalnih utjecaja na mentalno zdravlje, jedan od naših ciljeva je da uz biologijske i psihodinamske naglasimo i socijalne tokove povezane uz stres u medicini 21. stoljeća. Uzevši u obzir činjenicu da na Klinici rade specijalisti s užim specijalizacijama iz biologijske psihijatrije, psihoterapije, a isto tako i socijalne te forenzičke psihijatrije, ovim skupom pokrili bi bitna područja djelovanja stručnjaka naše Klinike.

Uz stručno-znanstveni skup izići će knjiga istoimenog naslova “Stres u kliničkoj medicini 21. stoljeća – biologijski, psihodinamski i socijalni faktori”.

Prijave za skup molimo poslati tajnicima skupa: za liječnike - Sarah Bjedov, dr.med. (E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) ; za ostale stručnjake - Nenad Jakšić, mag.psih. (E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) .

POVEZNICU za sudjelovanje na skupu (putem Microsoft Teams), dobit ćete na mail, tjedan dana prije održavanja skupa.

Raspored skupa pogledajte u privitku:


natrag na vrh ▲
Ned, 20. 06. 2021 03:41