Sekcija za psihologiju sporta i tjelesnog vježbanja - pozv na tribinu na KIF-u

Poštovani,

U okviru 17. Tjedna psihologije na Kineziološkom fakultetu organiziramo 6. puta za redom tibinu za javnost, ove godine pod nazivom PERFEKCIONIZAM U SPORTU-SUPER ORUŽJE ILI PROKLETSTVO?

Tribina će se održati 15.2. 2024 u 18.30 h na Kineziološkom fakultetu, Horvaćanski zavoj 15, Zagreb (veliki amfiteatar).

Smatramo ovu temu važnom i zanimljivom jer u suvremenom društvu imperativ savršenstva prisutan je na svim razinama i teret savršenog često je izvor pritiska koji može djelovati negativno ne samo na učinke našeg djelovanja već i na mentalno zdravlje. U sportu je tanka granica između dobre mjere perfekcionizma koja sportaše kontinuirano potiče na poboljšanje postignuća i toksičnog unutarnjeg glasa unutarnjeg kritičara koji negativno djeluje na samopouzdanje i narušava izvedbu. Hrvatski olimpijski odbor skrbi o sportašima najvišeg ranga i vjerujemo da prepoznajete važnost ove teme te da se s time susrećete u vašoj praksi.

Sudionici naše tribine su:

Prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić, Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Dr. sc. Jelena Balabanić-Mavrović, izvršna direktorica Centra za poremećaje hranjenja Bea

Doc. dr. sc. Zrinka Greblo, Odsjek za psihologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu

Tin Srbić, gimnastičar i hrvatski olimpijac

Lucijan Krce, trener Tina Srbića

Antonia Huljev, hrvatska reprezentativka u umjetničkom plivanju

Voditeljica: prof. dr. sc. Renata Barić, sportska psihologinja

Tribina je otvorena za javnost, stalo nam je da otvorimo raspravu o ovoj temi , a očekujemo sportaše i trenere, predstavnike sportskih organizacija i psihološke struke, studente i roditelje.
natrag na vrh ▲
Pet, 23. 02. 2024 01:07