Logo
Ispiši ovu stranicu

Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju - najava sastanka 31.1.2017.

Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju - najava sastanka 31.1.2017.
Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju poziva svoje članstvo na sastanak i stručno predavanje koje će se održati u utorak 31. siječnja 2017. godine od 17.30 do 19.30 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Ivana Lučića 3, dvorana A229.
DNEVNI RED:
1. Stručno predavanje psihologinje Ide Šintić Verem na temu ORGANIZACIJSKA PSIHOLOGIJA U VOJSCI
2. Pripreme Sekcije za jubilarni 10. Tjedan psihologije u Hrvatskoj od 20.-26. veljače 2017. – poziv na sudjelovanje - prijave putem HPD-a do 10.2.2017.
3. Izvještaj s 24. godišnje konferencije hrvatskih psihologa s međunarodnim sudjelovanjem iz Opatije i kratka najava 25.godišnje konferencije u Zadru 8.-11. studeni 2017.
1. Kolegica Ida Šintić Verem prikazat će djelatnost hrvatske vojno-psihološke struke kroz tri glavna područja rada: psihologijska selekcija i klasifikacija, psihološka prevencija i potpora te vojno-psihološka izobrazba. Kroz diskusiju i raspravu izmijeniti će se iskustva u radu iz područja organizacijske psihologije.
Ida Šintić Verem završila je studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2000. godine. Za vrijeme studija, i neposredno poslije, radila je u području istraživanja tržišta, nakon čega je kraće vrijeme zaposlena kao školski psiholog i stručni suradnik u jednoj gimnaziji. Zadnjih petnaest godina zaposlena je u Oružanim snagama RH gdje je radila kao postrojbeni psiholog i klinički psiholog, a zadnjih desetak godina radi u Središnjici za upravljanje osobljem. Primarni posao joj je psihologijska selekcija i klasifikacija kandidata za razne svrhe (prijam, upućivanje na školovanja, prekategorizacija pripadnika i sl.). Pored psihologijske selekcije i klasifikacije provodi i druge poslove iz područja organizacijske psihologije kao što su edukacije pripadnika o prevenciji ovisnosti i nasilja u obitelji, provodi antistres tečajeve, individualna savjetovanja, ispitivanja psihosocijalne klime i sl. Prema potrebi provodi edukacije iz područja psihologijske selekcije i klasifikacije na raznim razinama školovanja na Hrvatskom vojnom učilištu.
Sudjelovala je na više Godišnjih konferencija hrvatskih psihologa s izlaganjima znanstveno-stručnih radova i postera te raznim priopćenjima na Godišnjim seminarima vojnih psihologa. Stručni radovi koje je izlagala većinom su istraživanja vezana za psihologijske mjerne instrumente. Pročelnica je Sekcije za vojnu psihologiju Hrvatskog psihološkog društva od 2014. godine.
2. S osobitim zadovoljstvom najavljujemo 10. Tjedan psihologije u Hrvatskoj koji će se održati od 20. do 26. veljače 2017. različitim događanjima i aktivnostima psihologa diljem Lijepe naše u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore.
Tjedan psihologije prvi put smo organizirali 2008. godine u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva kad smo pozvali kolegice i kolege psihologe da se različitim aktivnostima uključe u obilježavanje 55. godina postojanja naše najstarije strukovne udruge. Odziv je bio iznenađujuće dobar, veliki broj kolegica i kolega pokazao je entuzijazam i motivaciju da psihologiju približi i predstavi zajednici te da pokaže svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice. Aktivnost smo nastavili i sljedećih godina pa smo tako u prošlom 9. tjednu imali uključenih preko 500 sudionika, s preko 800 događanja na oko 350 lokacija u 89 hrvatskih gradova i mjesta uz dobru medijsku prezentaciju svih događanja. Ovo je 10. jubilarni Tjedan i obilježit ćemo ga dodatnim događanjima i programima. Uključite se!

Pozivamo vas, uključite se u događanja 10. Tjedna psihologije u Hrvatskoj što možete učiniti na najrazličitije načine u sredini u kojoj živite i radite - predavanjem, okruglim stolom, radionicom, izložbom i predstavljanjem knjige, plakata, demonstracijom rada psihologa u praksi, tribinom na neku temu koja je aktualna u vašoj zajednici, provođenjem i prezentacijom rezultata vašeg istraživanja, nastupom na radiju, televiziji, pisanim ili elektronskim medijima, ili nekom sasvim novom aktivnosti za koju pretpostavljate da će pobuditi interes u zajednici i doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Nositelji svih aktivnosti ste upravo vi, kolegice i kolege, psiholozi i psihologinje, članovi stručnih sekcija, županijskih društava psihologa, članovi akademske zajednice, studija psihologije, znanstvenih jedinica i ustanova, studenti psihologije. Pokažimo zajednici u kojoj živimo i radimo što sve znamo i možemo, budimo još vidljiviji u korist svakog hrvatskog psihologa i psihologinje i u korist ukupne zajednice.
Napominjemo, svi aktivni sudionici koji prijave i održe svoje aktivnosti dobit će bodove prema Pravilniku o stručnom usavršavanju Hrvatske psihološke komore. Glavni sponzor 10. Tjedna psihologije u Hrvatskoj je Naklada Slap kojoj se zahvaljujemo za pomoć i potporu.
Sve vaše prijedloge, ideje i upite šaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili se javite na 091 231 2733.

Sastanak Sekcije članovima HPD-a s uredno podmirenom članarinom za 2017. odnosno 2016. godinu prisustvovanje predavanju bodovati će se prema Pravilniku za stručno usavršavanje HPK.

Tanja Prekodravac, prof. psihologije
Pročelnica Sekcije za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju
Stavovi izneseni u člancima, tekstovima i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav portala PSIHOLOGIJA.HR