Logo
Ispiši ovu stranicu

Hrvatsko psihološko društvo gost na Godišnjoj konferenciji Britanskog psihološkog društva

Hrvatsko psihološko društvo gost na Godišnjoj konferenciji Britanskog psihološkog društva
Na poziv Britanskog psihološkog društva (BPS), predsjednik HPD-a je sudjelovao u radu Godišnje konferencije BPS-a, održane u Harrogateu, od 30. travnja do 2. svibnja 2019.g. Konferencija je uz vrlo bogati program kao glavnu temu imala "Psihološke posljedice nejednakosti" u okviru koje je održan veliki broj simpozija, radionica i panel rasprava uz nekoliko pozvanih predavanja. Pored britanskih domaćina bili su pozvani predstavnici velikog dijela europskih psiholoških udruženja kao i predstavnica APA-e, a s ciljem izmjene iskustava te jačanja partnerstva.
HPD je aktivno sudjelovao na međunarodnom okruglom stolu u raspravi oko zajedničke identifikacije akutalnih globalnih problema na koje psiholozi iz Europe i svijeta trebaju usmjeriti pozornost. U zaključnom slovu, kao glavne teme identificirane su - mentalno zadravlje i klimatske promjene. Odlučeno je kako će se na razini EFPA-e te nacionalnih društava ove teme istaknuti kao dominantna područja na koje bismo trebali usmjeriti naše aktivnosti.
Bila nam je čast sudjelovati u radu Godišnje konferencije BPS.
Zahvaljujemo britanskim kolegama na pozivu i gostoprimstvu.
Stavovi izneseni u člancima, tekstovima i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav portala PSIHOLOGIJA.HR