Logo
Ispiši ovu stranicu

22. kongres Europske asocijacije za psihoterapiju - u Zagrebu

22. kongres Europske asocijacije za psihoterapiju - u Zagrebu
Poštovane kolegice i kolege,

posebna nam je čast pozvati vas na kongres Europske asocijacije za psihoterapiju (EAP) koji se prvi put održava u Zagrebu, od 30. rujna do 1. listopada 2016. Tema kongresa je „Autonomija i osjećaj pripadnosti".

Ovaj, 22. po redu, kongres EAP-a organizira Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH), organizacija usmjerena razvoju i promicanju psihoterapije sukladno europskim standardima, radi osiguranja uvjeta za uspostavu zvanja psihoterapeuta i ujednačavanja psihoterapijske prakse.

Pozivamo Vas da svojim aktivnim sudjelovanjem pridonesete uspjehu tog kongresa koji će okupiti psihoterapeute i druge srodne stručnjake koji se brinu o kakvoći življenja – svatko na svoj način – i pojedinaca, i u grupi.

Želimo okupiti stručnjake koji nastoje pridonijeti širenju misli o demokratičnosti vlastitih mišljenja, istodobno dopuštajući različitosti u spektru tuđih mišljenja, preuzetih od drugih osoba, najčešće autoriteta, introjiciranih spoznaja koje su sklone upravljati njihovim postupcima i životima.

Kongres je zamišljen kao mjesto na kojemu možemo razmijeniti vlastita stajališta, učenja i iskustva, pridonijeti vlastitu učenju i širenju svjesnosti – što je jedan od glavnih ciljeva psihoterapijskog postupka uopće.

Dođite na Kongres SPUH-a i EAP-a te tako uveličajte to okupljanje, proširite vidike sebi, ali i nama ostalima!

KONGRESNE TEME

 Znanstveni temelji psihoterapije (istraživanja, metode, evaluacija tretmana, propedeutika)

 Autonomija psihoterapije i mogućnosti povezivanja (status psihoterapije kao struke, suradnja među pravcima, suradnja s drugim disciplinama, psihoterapija u zajednici, politike zaštite mentalnog zdravlja, dodirne točke različitih pravaca, podpravci unutar pravaca)

 Odnos autonomije i osjećaja pripadnosti u psihoterapijskom procesu (osobna, partnerska, grupna terapija, autentičnost) Izazovi intimnosti u suvremenom svijetu (seksualnost, ovisnost, narcizam, virtualni svijet, virtualni odnosi)

 Psihoterapija osoba sa psihotičnim simptomima (interdisciplinarna suradnja, psihoterapija i farmakoterapija, psihotična komunikacija, sistemski pristup, Open dialogue i slična iskustva)

 Etika i etičnost u psihoterapiji (anonimnost, povjerljivost, izlaganje klijenata u javnosti, ovisnost o moći, poštivanje klijentovog integriteta, promoviranje psihoterapijske prakse, biznis u psihoterapiji, korištenje novih medija i tehnologija, transfer i kontratransfer, supervizija, načini na koje razgovaramo s klijentom – estetika u psihoterapiji)

www.eapzagreb2016.eu 
Stavovi izneseni u člancima, tekstovima i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav portala PSIHOLOGIJA.HR