Logo
Ispiši ovu stranicu

1. Studentski dan na 27.GKHP u Osijeku

1. Studentski dan na 27.GKHP u Osijeku
Što je Studentski dan?

Studentski dan je projekt Studentske sekcije Hrvatskog psihološkog društva Psihomnie čiji je cilj okupiti što veći broj studenata psihologije na samom Studentskom danu, ali i na Godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa. Trenutno ne postoji određena tradicija odlaska studenata na najveću hrvatsku psihološku konferenciju, a nama je cilj to promijeniti te upoznati studente praktičnim i znanstvenim sa aspektima naše struke.
S obzirom da se ove godine konferencije održava u Osijeku od 6. Osijeku Psihos.do 9. studenog, suorganizator Studentskog dana je Udruga studenata psihologije.

Studenti na GKHP - Iskustva s 26. GKHP u Sv. Martinu na Muri

Godine 2018. organizirana je I. Studentska ljetna škola HPD-a u sklopu koje je svaki sudionikproveo istraživanje te ga na kraju predstavio na 26. Godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa u Sv. Martinu na Muri. Svatko od nas je imao iskustva sudjelovanja na raznim studentskim konferencijama, no, većini ovo je bila prva stručna konferencija. Pomalo prestrašeni, no sigurni u svoje radove 18 studenata psihologije prijavilo se na 26. GKHP.
Dolaskom na konferenciju moglo se primijetiti kako na njoj sudjeluje uistinu veliki broj stručnjaka iz Hrvatske, ali i šire. Ovome u prilog govore podaci da je na 26. GKHP bilo prijavljeno više od 600 sudionika. No, bez obzira na taj veliki broj, tek nas je nekolicina bilo studenata. Ipak, iako veliki nesrazmjer, uistinu se niti jedan student nije osjećao manje dobrodošlim ili isključenim. Dapače, veliki je broj sudionika vrlo pozitivno prihvatio naše prisustvo.
Sam program 26. GKHP bio je iznimno bogat, od velikog broja predavanja iz raznih grana psihologije do večernjeg Pub kviza ili organiziranih razgleda. Svatko je uistinu mogao pronaći nešto za sebe! Kao glavnu prednost svega, istaknuli bismo uistinu velik i raznolik broj predavanja. Kao studenti, na ovako velikim konferencijama uistinu imate priliku poslušati razna predavanja te upoznati se s različitim granama psihologije o kojima inače ne biste imali prilike slušati na faksu.
Za studentska istraživanja s ljetne škole, organizirana je posebna sekcija, te je sva pozornost bila na nama! Nervoza se sigurno mogla osjetiti, no, sigurni u svoje znanje svatko od nas prezentirao je svoje radove. Na kraju, svi smo se složili da je ovo bilo jedno iznimno korisno i poučno iskustvo. Osim nekoliko sugestija za popravak i konstruktivnih komentara, dobili smo uistinu velik broj pohvala te velik broj pozitivnih komentara!
Zaključno, i sama konferencija se privela kraju, te uistinu možemo reći kako smo kroz ovih par dana saznali jako puno toga, stekli iskustvo za život te upoznali nove prijatelje!

Što dobivaš dolaskom na Studentski dan?

Na studentskom danu očekujte velik broj događanja!
Zajedno sa studentima psihologije iz cijele države imat ćete priliku upoznati psihologe iz različitih dijelova prakse i akademskog svijeta, te s njima razgovarati o njihovim poslovima i o vašoj budućnosti u psihologiji. Pripremili smo vam razgovore u neformalnom obliku koje smo nazvali ''Na kavi sa psihologom''. Uz ovo sve htjeli smo vam olakšati korake nakon faksa s predavanjima o potrebnim praksama, vježbeništvima, specijalizacijama i stručnim ispitima, o kojima će nam pričati stručnjaci kao i mladi kolege koji su do nedavno bili studenti kao i mi.
Na studentskom danu ćete moći izlagati svoje studentske i diplomske radove koji su vezani za krovnu temu konferencije (Psihologija i digitalni svijet), a na poster sekciji možete predstaviti svoje radove iz bilo kojeg područja. Pripremili smo vam razne radionice i predavanja, a za kraj jedan okrugli stol na kojem ćemo razgovarati o aktivnosti i prijedlozima za poboljšanje naših studentskih udruga.
Stoga, ako želite ostvariti kontakte sa stručnjacima iz psihologije i studentima iz Hrvatske, pripremili smo vam savršeni spoj druženja i učenja o psihologiji sa psiholozima.

Više informacija o programu uskoro!

Više informacija o prijavama, smještaju i hrani uskoro!
Stavovi izneseni u člancima, tekstovima i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav portala PSIHOLOGIJA.HR