Sekcija za psihologiju seksualnosti i psihologiju roda - najava predavanja 15.7.15.

Poziv na predavanje
„PRIMJENA PROTOKOLA O POSTUPANJU U SLUČAJU SEKSUALNOG NASILJA"
u organizaciji Sekcije za psihologiju seksualnosti i psihologiju roda
Zagreb, 15.07.2015.

Poštovana/ poštovani,
Pozivamo Vas ispred Sekcije za psihologiju seksualnosti i psihologiju roda na predavanje „Primjena Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja" koje će se održati:

15. srpnja 2015. godine
u Zagrebu, u Klinici za psihijatriju Vrapče,
Velika dvorana
od 15:00h do 16:30 h.

Predavanje će održati dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe, u okviru koje djeluje Centar za žrtve seksualnog nasilja, jedina specijalizirana organizacija za rad s punoljetnim žrtvama seksualnog nasilja u Hrvatskoj.
Maja Mamula radi na području suzbijanja seksualnog nasilja i pružanju direktne pomoći i podrške žrtvama više od 20 godina. Bila je voditeljica međuresorne grupe koja je razvila Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja, pri Uredu za ravnopravnost spolova Vlade RH. Zajedno s timom Ženske sobe godinama educira predstavnice i predstavnike svih relevantnih institucija o primjeni Protokola, suzbijanju seksualnog nasilja i specifičnostima u radu sa žrtvama. O njenoj angažiranosti na ovom području svjedoči to da je predsjednica i/ili članica brojnih tijela i radnih skupina na lokalnoj i nacionalnoj razini: predsjednica Radne skupina za izradu analize i plana djelovanja za suzbijanje svih oblika nasilja nad ženama, pri Uredu za ravnopravnost spolova Vlade RH (od 2007.-2010.); predsjednica Povjerenstva za suzbijanje nasilja u obitelji Grada Zagreba (od 2011.); članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Gradske skupštine Grada Zagreba (od 2009.); članica Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama (od 2014.); članica Povjerenstva za praćenje i unaprjeđenje sustava podrške žrtvama i svjedocima (Ministarstvo pravosuđa, od 2015.).

Vlada Republike Hrvatske usvojila je Protokol o postupanju o slučaju seksualnog nasilja 29. studenog 2012. godine na prijedlog Ureda za ravnopravnost spolova. Protokol se smatra jednim od najznačajnijih koraka u osiguravanju standardizirane pomoći i podrške žrtvama seksualnog nasilja, kako prilikom prijavljivanja, tako i procesuiranja seksualnog nasilja.
Cilj predavanja je informiranje i senzibiliziranje stručnih osoba s područje zaštite mentalnog zdravlja o problemu seksualnog nasilja, ulogama i obavezama koje proizlaze za njih iz Protokola, prezentacija konkretnih slučajeva iz prakse, kao i predstojeći izazovi i koraci ka što uspješnijoj implementaciji Protokola.

Molimo vas da do 10. 07.2015. g. potvrdite dolazak na predavanje na e- mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i/ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . U slučaju da su Vam potrebne bilo kakve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju.

S poštovanjem, U Zagrebu, 06. lipanj 2015.g.
dr. sc. Maja Mamula, prof.
mr. spec. Iva Žegura, klin. psih.
Više iz ove kategorije:
»
natrag na vrh ▲
Pon, 29. 11. 2021 10:40