Ivi Žeguri godišnja nagradu Global Citizen Psychologist Citation 2022. - čestitajmo!

Drage i dragi svi,

Raduje me podijeliti s Vama jednu krasnu vijest o Međunarodnom priznanju koje je dobila naša draga kolegica Iva Žegura.

Američka psihološka asocijacija (APA Division 52 -International Psychology) dodijelila je Ivi Žeguri godišnju nagradu Global Citizen Psychologist Citation 2022. za izniman volonterski/aktivistički angažman i doprinos u povećanju vidljivosti i osnaživanju dostupnosti psihologijskih znanstvenih i praktičnih spoznaja kako u lokalnoj tako i u internacionalnoj zajednici.

Naša kolegica Iva svojim dugogodišnjim djelovanjem kako u Hrvatskoj, tako i na međunarodnoj razini postala je prava ambasadorica vrijednosti koje APA nagrađuje kroz Global Citizen Psychologist Citation nagradu.

Ivin doprinos i višegodišnja međunarodna suradnja s kolegicama i kolegama iz različitih strukovnih asocijacija redovito otvaraju nove prilike i donose nove spoznaje u našu strukovnu i ukupnu društvenu javnost s posebnim naglaskom na zaštitu mentalnog zdravlja te psihologiju seksualnosti i psihologiju roda.

https://div52.net/awards/apa-global-citizen-psychologist-citation/apa-gcpcr-2022/ 

Dodanu vrijednost u procesu kandidature prepoznajem i u podršci Sekcije za psihologiju seksualne orijentacije i rodnu različitost Društva psihologa Srbije.

Vjerujem kako će ovakav znak međunarodnog uvažavanja njezinog angažmana biti dodatno pogonsko gorivo za nastavak plodonosnog i angažiranog djelovanja kako u Hrvatskoj, tako i na međunarodnoj razini.

Imajući u vidu skorašnji Festival psihologije i medija predložili smo organizatorima Razgovor s povodom u kojem ćemo široj strukovnoj javnosti predstaviti rad i postignuća naše nagrađene kolegice Ive.

Upravo večeras sam saznala kako će Razgovor biti uvršten u Program u četvrtak, 2.6. u 15.15. ( na Zoom platformi)


Srdačno i zahvalno,

Jasminka Jelčić

Pročelnica Sekcije za psihologiju seksualnosti i psihologiju roda HPD

Hrvatsko psihološko društvo srdačno čestita kolegici Žegura.
natrag na vrh ▲
Pon, 17. 06. 2024 03:32