Iva Žegura - o zaštiti zdravlja transrodnih osoba u Bosni i Hercegovini

Prošlog tjedna, 13. travnja u Sarajevu održana je jednodnevna edukacija za liječnike i liječnice specijaliste i specijalistice obiteljske medicine Sarajevskog i Tuzlanskog kantona na temu medicinskih aspekata zdravstvene zaštite transrodnih osoba. Edukaciju je organizirao Sarajevski otvoreni centar u sklopu svojihi projektnihi aktivnosti.

Naša kolegica Iva Žegura kao ekspertica u podrušju rada s transrodnim osobama bila je među pozvanim stručnjacima te je održala predavanje o ulozi kliničkog psihologa u zaštiti zdravlja transrodnih osoba.
Ovo je nastavak uspješne višegodišnje interdisciplinarne suradnje kolegice Žegure s kolegama i kolegicama iz Bosne i Hercegovine.
Edukacija liječnika i liječnica obiteljske medicine posebno je važna kada je riječ o zaštiti zdravlja transrodnih osoba, ali i drugih ranjivih i manjinskih skupina, jer su oni i one prvi korak i prvo mjesto gdje se transrodne osobe javljaju radi podrške i daljnjeg upućivanja kompetentnim specijalistima na da daljnju obradu u sklopu procesa tranzicije.
natrag na vrh ▲
Pon, 11. 12. 2023 22:32