Logo
Ispiši ovu stranicu

Sekcija za organizacijsku psihologiju - poziv na predavanje 13.02.2014.

Sekcija za organizacijsku psihologiju - poziv na predavanje 13.02.2014.

Sekcija za organizacijsku psihologiju poziva svoje članstvo i sve zainteresirane na stručno predavanje Maje Crnjak iz Erste & Steiermärkische Bank d.d. na temu "UPRAVLJANJE TALENTIMA (Talent management)„ koje će se održati 13. veljače 2014. godine (četvrtak) u 18.00 sati u dvorani A 203 Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3.

Upravljanje talentima zasigurno je jedan od najsloženijih procesa u području upravljanja ljudskim potencijalima. Razlog je veza procesa upravljanja talentima sa svim ostalim procesima u području ljudskih potencijala kao što su selekcija i zapošljavanje, razvoj, upravljanje učinkom, nagrađivanje te razvoj karijere. Proces upravljanja talentima nije izolirani proces već je posljedica i uzrok uspješnog poslovanja.
Upravljanje talentima mora biti integrirano u strategiju poslovanja i dnevne, operativne procese koji se u organizacijama odvijaju. Samim time, teorija i praksa upravljanja talentima se uvelike razlikuju, nailaze na subjektivne i objektivne prepreke koje postaju prijetnja vjerodostojnosti i učinkovitosti samog procesa.
Cilj ovog predavanja je sagledati proces u cijelosti, osvijestiti rizične područja u njegovoj provedbi i vidjeti što je uloga HR-a u upravljanju talentima.

Maja Crnjak (rođ. 1975. u Zagrebu), nakon završene gimnazije, diplomirala je Business Administration u Heidelbergu, a MBA završila u Londonu i Heidelbergu. Karijeru započinje 1997. godine u konzultantskoj kući Ernst & Young Management Consulting, a od 2000. radi u Telekomu gdje obnaša više funkcija. Od 2005. godine prelazi u Erste & Steiermärkische Bank d.d. na mjesto Direktora Službe ljudskih potencijala gdje radi i danas. U tom periodu dvije godine provodi u Erste Group Bank AG u Beču (na funkciji Head of Competency and Performance Management) gdje je odgovorna za uspostavu procesa upravljanja učinkom za cijelu Erste Grupu. U međuvremenu je završila magisterij znanosti na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu iz područja upravljanja ljudskim potencijalima.

Članovima HPD-a prisustvovanje predavanju bodovat će se prema Pravilniku za stručno usavršavanje HPK s 5 bodova.

 

Stavovi izneseni u člancima, tekstovima i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav portala PSIHOLOGIJA.HR